Hirdetés
Hirdetés

Egy központban gyógyítják majd a fertőző betegeket

Szegedi hírek | 2018. február 15. 08:28
SZTE, gyógyítás, beruházás, infektológiai ellátás, rag20182
Egy épületbe kerülhet 2019 végére a klinikai központ gyermek és felnőtt infektológiai ellátása. A fertőző betegekkel foglalkozó központot másfél milliárd forintból a déli klinikakertben alakítják ki.

A nővérszálló helyén épül felA központot a déli klinikakertben, az egykori nővérszálló épületének rekonstrukciójával vagy szükség esetén annak helyén alakítják ki.

Új negyvenágyas, felnőtt és gyermek pácienseket egyaránt fogadó infektológiai központot alakítanak ki a Szegedi Tudományegyetemen, a beruházás előkészítésére 76,2 millió forint támogatást kapott az intézmény.

Szegeden jelenleg egymástól távoli épületekben, külön működik a gyermekek és a felnőttek infektológiai ellátása. A kormány döntött arról, hogy a beruházás-előkészítő alapból 76,2 millió forinttal támogatja egy új, fertőző betegekkel foglalkozó, egyetemi tanszékként is működő, a járványügyi intézményekkel együttműködő központ tervezését Szegeden.

A beruházás költsége az eszközbeszerzéssel együtt 1,5 milliárd forintra tehető. A fejlesztés – a remények szerint – költségvetési forrásból 2019 végére készülhet el.

A fertőző betegségeket okozó mikroorganizmusok ismeretével, az ilyen betegségek diagnosztizálásával és gyógyításával, illetve megelőzésével foglalkozó, a járványügyhöz kapcsolódó infrastrukturális beruházás része a szegedi egészségügyi képzések fejlesztését célzó projektnek. Az SZTE negyvenágyasra tervezett infektológiai központjában ugyanis a fertőző betegek ellátása mellett gyakorlati oktatás is folyik majd, új, önálló egyetemi tanszéken – jelentette be Fendler Judit, az SZTE kancellárja.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is! 

 


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés