Hirdetés

Az idén is együtt búcsúztathatjuk a telet

Szegedi hírek | 2018. február 14. 13:08
télbúcsúztató, Szent István tér, Szegedi Városkép és Piac Kft., rag20182
Félszáznál több kézműves, Grimm-Busz Buli és fánkevő verseny is lesz szombaton a Szent István téren, de a télbanya sem ússza meg a máglyát.

Negyedik évben rendez télbúcsúztatót a Szent István téren a Szegedi Városkép és Piac Kft. Az előző három évben a közel 40 kézműves árussal, gyermek programokkal és farsangi felvonulással egybekötött kiszebáb égetésnek komoly közönségsikere lett a szegediek körében.

A rendezvény sikerességét mutatja, hogy idén már 50-nél is több kézműves csatlakozott az eseményhez. A régió legjobb minőségű portékáit most szombaton 9 órától lehet megkóstolni és megvásárolni a Szent István téren. A programok már délelőtt elkezdődnek, többek között Grimm-Busz Buli és fánkevő verseny is lesz.

A délután folyamán folyamatosan lesznek kézműves és népi foglalkozások, galambreptetés, valamint a kicsiket a Csiga Duó és Pasenkó Bohóc interaktív műsora fogja szórakoztatni.

A téren egész nap ki lehet próbálni a kosaras körhintát, a lufi hajtogatást, az óriási színes építőkockákat és a póni lovaglást is.

Délután 2 órára érkeznek a térre a busók, akik egyenesen Mohácsról jönnek el hozzánk. Majd a Mohácsi Sokacok Olvasóköre Hagyományőrző Tánccsoport műsora a Busóavató sokac tánc következik, ami fantasztikus busójárási hangulatot varázsol Szegedre.

Délután fél 6-kor a Dugonics térről néptáncosok és busók kísérik a télbanyát zenés felvonulás keretében a Szent István térre, ahol máglyára vetik a kiszebábot, hogy az idén is minden bajtól megszabadulhassanak a szegediek.

A víztorony délelőtt 10-től délután 4 óráig látogatható, ezen a napon kedvezményes áron, 220 forintért tekinthető meg az Öreg hölgy, 6 éves kor alatt ingyenes.

A télbúcsúztató részletes programját ITT találja!

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!


 

 


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés