Új szemeszterrel jön a szabadegyetem-Szeged

Szegedi hírek | 2018. február 14. 11:07
Szabadegyetem-Szeged, TIK, rag20182
L. Stipkovits Erika szakpszichológusnak a párkapcsolatokról szóló előadásával kezdődik el ma este 6 órakor a Szabadegyetem-Szeged huszonegyedik szemesztere a TIK-ben.

A széles nyilvánosságnak szóló, közérthető, ugyanakkor tudományos igényű előadások hagyománya az egyetem kolozsvári gyökereiig visszavezethető, de Szent-Györgyi Albert rektorsága idején is népszerű volt. Az előadássorozatot jelenlegi nevén 2008 tavaszától szervezi meg az SZTE a Mindentudás Egyeteme Szeged programjainak folytatásaként.

Az érdeklődők a május elejéig tartó szemeszter előadásain hallhatnak majd Kínáról és a kulturális különbségek kezeléséről, a modern és a hagyományos kínai orvoslás összekapcsolásáról, a globális környezeti kihívásokról, a 21. századi büntető igazságszolgáltatás kihívásairól, a nemzetközi jog szerepéről a hétköznapi életben, napjaink fogyasztási trendjeiről, a bolygómozgásról.

A sorozat az egyetemistáknak kreditet érő szabadon választható tantárgy, a kívülálló érdeklődőknek ingyenes ismeretszerzést kínáló program Az előadásokról felvétel készül, melyek az egyetem honlapján is megtekinthetők.

Az előadások részletes programját ITT megnézheti!

Képünk illusztráció

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!