Hirdetés

Tényleg csak ez és ennyi telik a jobboldaltól?

Szegedi hírek | 2018. február 12. 18:32
Botka László, Fidesz, szatyor
Lassan másfél évtizede két megyei jogú város polgármestere egy szatyornyi millióért tető alá hozott egy nagy pécsi bizniszt. A „koronatanút” áfacsalással vádolják.

A fantasztikus történet még a múlt héten pattant, jobb oldalon körbement, ahogy illik, ám ma az index is visszatért rá. Hát akkor nevessünk mi is egy jót ezen a sztorin, amely igazából méltatlan a szereplőkre nézve és méltatlan arra is, hogy egyáltalán sztorinak nevezze az ember.

„Egy titokzatos férfi, F. Attila ugyanis azzal a bombahírnek szánt vallomással jött elő, hogy összesen 250 millió forintot kért zsebbe 2004-ben Botka László szegedi MSZP-s polgármester és Toller László azóta elhunyt volt pécsi MSZP-s polgármester azért, hogy tető alá hozzon egy pécsi ingatlanüzletet. (...) A férfi személyesen is vitt egyszer reklámszatyorban 50 milliót Botkának és Tollernek a Parlament melletti Biarritz étterembe. Ezt a politikusok állítólag el is rakták, pontosabban az egyikük sofőrje maga vitte el. F. Attila, aki egy folyamatban lévő áfacsalásos ügy elsőrendű vádlottja, mindezt csütörtökön kívánta – mintegy mellesleg – bevallani a bíróságon” – írja az index.

Ha csak ennyit olvasunk el ebből, akkor is nyilvánvaló, nemhogy a lóláb, egy komplett ménes lóg ki a történetből. Igazából egyetlen kérdésünk van az egésszel kapcsolatban:

ha a föntiek igazak, akkor F. Attila miért várt 2018-ig, az áfacsalásos ügyének tárgyalásáig, hogy mindezt elmondhassa?

Ha a föntiek igazak, akkor is maximum egy vállrándításig tud eljutni az ügyészség, ugyanis ahogy az index is rávilágít „a régi, akkor érvényes Btk. szerint minősítéstől függően vesztegetés esetén legkevesebb három, legfeljebb tíz év volt az elévülési határidő.”

Mit lehet ezzel elérni? Az ég világon semmit? Még arra is kevés igazából, hogy Botkát „szatyrozzák”: a 2019-es önkormányzati választás még messze van, most április 8-áig kellene valamit előásni a szocialista jelöltekről, de egyelőre csak addig jutottak el azok, akiknek ez lenne a feladatuk, hogy támadjuk Botkát, abból baj nem lehet. De még ezt sem tudják jól csinálni. Elegánsan, stílusosan pláne nem, de ezek a jelzők eleve értelmezhetetlenek, amikor a Fidesz Szeged felé próbál lőni.

Apropó Fidesz: nevezett koronatanúnak egy volt fideszes országgyűlési képviselő az ügyvédje. Varga István, aki ezt találta mondani a parlamentben 2012 szeptemberében

A frakciója megvédte, de a következő ciklusban már nem indulhatott.

Ő védi F. Attila szatyros embert. Akinek eszébe jutott „valami”, de egy kicsit későn.

Kedves följelentők! Kicsivel több komolyságot kérnénk!

Lajos Arnold

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!

 


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés