Hirdetés

Szegedi siker a phjongcshangi olimpián

Szegedi hírek | 2018. február 12. 14:13
phjongcshangi olimpia, Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, rag20182
Egy ötödik hely után – amelyet Liu Shaolin Sándor révén szerzett a magyar csapat –, már szegedi sikernek is örülhetünk: Jászapáti Petra egyéniben is indult, és tovább is jutott a phjongcshangi olimpián.

Folytatás keddenA rövidpályás gyorskorcsolya küzdelmei kedden folytatódnak a férfi 5000 méteres váltó elődöntőjével, a férfi 1000 méter selejtezőjével és a női 500 méter végcsatározásaival.

Egy pontot érő ötödik hellyel kezdte szereplését a magyar csapat a pjongcsangi téli olimpián, a sikeres szériát folyatta a Szeged Korcsolyázó Egyesület sportolója, Jászapáti Petra, aki a váltó mellett egyéniben is indult, és tovább is jutott.

Sajnos, a B döntőbe kerülő női váltóban nem lehetett ott a másik szegedi, Kónya Zsófia, mert betegsége miatti kihagyása után még nincs százszázalékos állapotban.

Jászapáti Petra is némiképp szerencsével került a negyeddöntőbe. A 19 éves gyorskorcsolyázó lerajtolta brit ellenfelét, így elsőként fordult a kanyarba, később viszont a világkupában ezen a távon második dél-koreai Csoj Min Dzsong lehagyta őt. A hajrában Jászapáti kicsúszott, de mögötte szintén összeakadt brit és orosz ellenfele, azaz hárman egyszerre landoltak a védőpalánkban. Az esés utáni felállás a magyar versenyzőnek sikerült a leggyorsabban, azaz megszerezte a továbbjutást érő második helyet.

A 19 éves szegedi gyorskorcsolyázó arról beszélt, hogy tökéletesen kapta el a rajtot, viszont az egyensúlyvesztése szerinte annak eredménye volt, hogy orosz vetélytársa egy picit korábban megtolta őt a derekánál. Hozzátette, mivel a futamát elsőre visszalőtték, így tulajdonképpen harmadszor kellett elrajtolnia, azaz a végére rettenetesen elfáradt.

Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is! 

 


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés