Hirdetés

Kapjon lencsevégre egy veszélyeztetett állatot

Szegedi hírek | 2018. február 11. 21:09
Szegedi Vadaspark, fotó, fotópályázat, veszélyeztetett állatok, vi2018-02, Veprik Róbert
Újra fotópályázatot hirdet a Szegedi Vadaspark. Lehet drága géppel, lehet mobiltelefonnal fotózni, lehet valaki profi, vagy teljesen amatőr, a lényeg, hogy az állatkertben élő veszélyeztetett fajok valamelyikét kapja lencsevégre az illető.

A Vadaspark küldetése az különféle fajok bemutatása mellett, az oktatás és a természetvédelem. Ez utóbbi keretében hirdeti meg az intézmény az új fotópályázatát – mondta Veprik Róbert igazgató. Télen is volt már egy fotópályázat, ami nagy sikert aratott, de nehéz feladatot kellett megoldani a fotósaknak, hisz olyan fényképeket kellett készíteniük, amelyen állat és ember együtt szerepel. Így is nagyon sok pályamű érkezett. Ezt a kiírást sokkal könnyebb teljesíteni, most a Vadasparkban élő, a nemzetközi fajmegmentési program keretében tartott, veszélyeztetett fajokról kell minél jobb felvételt készíteni – ismertette a feladatot az igazgató. A legjobbakat a Tessloff-Babilon Kiadó által felajánlott ajándékokkal díjazzák. Az első helyezett kép elkészítőjét pedig a Szegedi Vadaspark jutalmazza majd meg.

A fotókat március 30-ig lehet beküldeni. A fényképeket a Vadaspark weboldalára is feltöltik majd és lesz közönségszavazás is. A voksokat április 18-ig lehet majd leadni – mondat el Veprik Róbert. Lehet régebben készített felvételekkel is páláyzni, nem csak a most készítettekkel. Nagyon sok modell él az állatkertben, mivel számos fajmegmentő programban vesz részt az intézmény, így van miből választania a fotósoknak. Egy ember természetesen több pályamunkát is beküldhet. Veprik Róbert maga is fotós családból származik, éppen ezért pontosan tudja, alapvetően a jó fotóhoz nem a gép a legfontosabb, hanem jó szem, jó látásmód és egy nagy adag szerencse is.

Az igazgató kiemelte, minden hasonló fotópályázatuk nagyon népszerű volt, rengeteg felvétel érkezett, bármi is volt a feladat. Ezek az akciók arra is jók, hogy még közelebb hozza a látogatót és a Vadasparkot, az embert és az állatot.

 


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés