Várjuk a telet: esőben osztottak jégkaparót

Szegedi hírek | 2018. február 8. 10:28
Csongrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság, akció, megelőzés, jégkaparó, rag20182
Egy közlekedésbiztonsági akció során a téli közlekedés veszélyeire figyelmeztették a rendőrök az autósokat. Esőben osztottak jégkaparót az autópályafeljárónál. Már csak a tél hiányzik…

A téli közlekedés veszélyeire és a megelőzés fontosságára hívták fel a figyelmet a rendőrök Szegeden. Az ellenőrzéssel egybekötött akció során az egyenruhások a szabályosan közlekedőknek jégkaparót osztottak.

A Csongrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság preventív közlekedésbiztonsági akciót tartott tegnap, szerdán délelőtt Szegeden. Az akció során a rendőrök ellenőrizték a személygépjárművek műszaki állapotát, valamint a téli gumik használatára hívták fel a közlekedők figyelmét.

Az ellenőrzés célja a téli közlekedés veszélyeire történő figyelemfelhívás volt. Amennyiben az egyenruhások hiányosságot tapasztaltak, helyszíni bírság vagy feljelentés helyett figyelmeztettek, és az ellenőrzött sofőröknek jégkaparót adtak át.

A téli időszakban célszerű takarót, meleg ruhadarabokat, fagymentesítő zárolajozót, jégkaparót, vontatókötelet és indítókábelt tartani az autóban. Indulás előtt tájékozódjon az időjárásról és az utak állapotáról! Időben induljon el és szánjon megfelelő időt a jármű jégtelenítésére, hogy a közlekedés során ne kelljen kapkodni.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!