Hirdetés

Járda, út, rendelő és gazdaság – ezek voltak a témák az utcafórumon

Szegedi hírek | 2018. február 5. 21:33
utcafórum, Mészáros Tamás, Szabó Sándor, fogadóóra, vi2018-02
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
A hideg idő ellenére sokan keresték fel Szabó Sándor országgyűlési képviselő és Mészáros Tamás önkormányzati képviselő utcafórumát a Csillag téren. A beszélgetések során helyi és országos témák is szóba kerültek.

Négy órára hirdették meg a szabadtéri fogadóórát a Magyar Szocialista Párt képviselői, de már a kezdés előtt többen is körbevették a felállított pultot. Látszott, az embereknek van mondanivalója és örülnek, hogy véleményüket megoszthatják a két képviselővel. Mind a két politikus derekasan állta a sarat, folyamatosan beszélgettek az őket körülvevőkkel.

Mészáros Tamás önkormányzati képviselő elmondta, azért hirdették meg a fórumot, hogy azoknak, akik nem tudnak, vagy nem akarnak a rendszeresen megtartott fogadóóráin részt venni, lehetőséget kapjanak arra, találkozzanak képviselőjükkel és el tudják mondani az őket foglalkoztató problémákat. Mi pedig megpróbálunk segíteni azoknak, akik hozzánk fordulnak – tette hozzá a képviselő.

Belehallgatva az egyik beszélgetésbe kiderült, hogy a nyugdíjas Kovács Béláné a járdák állapota miatt kereste meg a képviselőt. Mint elmondta, ő már az idős kora miatt nehezen mozog, így a rossz járdák nagyon megnehezítik a közlekedését. Mészáros Tamás elmondta, amikor felépült a Tarjáni városrész, a szabad területeket gyorsan növő fafajokkal telepítették be annak érdekében, hogy legyen megfelelő zöld felület a házak között. Azonban mostanra ezeknek a fáknak a gyökerei több helyen is felnyomják a járdákat. A másik probléma az időjárás, amely nem igazán barátja a járdának és sok helyen tönkre tette azt. A képviselő elmondta, vagy a képviselői alapjának a terhére, vagy padig a hamarosan induló Zöld Város projekt keretében sok helyen ki tudják javítani ezeket a hibákat.

Nagy Ferencné csak azért jött el az utcafórumra, hogy elismerését fejezze ki a Budapesti körúti rendelő felújítása miatt. Ahogy fogalmazott, végre egy európai színvonalú intézmény várja a városrész betegeit és az orvosok megfelelő körülmények között tudnak már dolgozni. Mészáros Tamás ehhez csak annyit tett hozzá, Szegeden az önkormányzat több száz milliós forint rendelő-felújítást valósított meg, amely keretében a Budapesti körúti rendelő mellett megújult a Korondi utcai rendelő, valamint egy vadonatúj Egészségház épül Kiskundorozsmán.

Természetesen a fórumon a városrész útjai is szóba kerültek. Mészáros Tamás arra hívta fel a figyelmet, hogy a Zöld Város projekt keretében számos útfelújítást valósít meg a város. Odafigyelnek majd a házak közötti kisebb utakra, valamint a szervizutakra is, amelyek állapota nagyon fontos a környék lakói számára. Azonban több útszakasz nem az önkormányzat, hanem a Magyar Közútkezelőhöz tartozik, így azok felújítása állami feladat. – tette hozzá.

Szabó Sándor országgyűlési képviselőt nehéz volt pár percre meginterjúvolni, mivel folyamatosan érkeztek hozzá a szegediek. A képviselő elmondta, nagyon fontosak a különféle fogadóórák, hisz ezeken ismerhetik meg az emberek véleményét, megtudják, mi foglalkoztatja őket, mi az, ami tetszik nekik és mi az, ami nem. Számos helyi és országos ügy is szóba került hétfő délután a Csillag téren. Az látszik, hogy az emberek érdeklődnek és van véleményük az ország helyzetéről. Egy hölgy – aki nevét nem akarta elárulni nekünk – azért kereste fel a képviselőt, mert a lánya halála után egyedül neveli unokáit és a lakáshelyzetét szeretné valamilyen módon rendezni. Szabó Sándor kiemelte, Szegeden országos viszonylatban is kiemelkedő a bérlakás program, amely célja, hogy a rászorulókat lakáshoz segítse. Reményét fejezte ki, hogy az illetőnek is segítségére lehet ez a program.

Természetesen nem csak helyi ügyek, hanem országos témák is szóba kerültek az utcafórumon. Szabó Sándor szerint az emberek azt látják, folyamatosan elrabolják a pénzüket, nincs olyan nap, hogy ne jelenne meg a hírekben Mészáros Lőrinc mit vásárol meg már megint. Ezek pedig egyre jobban dühítik őket. Lehet szépeket mondani az ország helyzetéről, hogy dübörög a gazdaság, azonban a többség, közel 4 millió ember ezt nem érzékeli és egyáltalán nem él jobban az elmúlt évekhez képest – emelte ki a képviselő.

 


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés