Hirdetés

Asszonysorsok Amerikában – Bemutatják Újszászi Ilona riportkötetét

Rövid hírek | 2018. február 4. 18:14
könyvbemutató, Somogyi-könyvtár, Újszászi Ilona, rag20182
Újszászi Ilona újságíró Hogyan lettek ők „amerikai magyarok”? – Vallomások ott-hon az itthonról című könyvének fotókkal illusztrált bemutatója február 7-én, szerdán délután fél 5-kor kezdődik a Somogyi-könyvtár Csillag téri fiókkönyvtárában.

Miért szállt az Ultonia nevű kivándorlóhajóra a 16 éves Rabatin Ilona, 30 dollárral a bugyellárisában és egy buszjeggyel, ami Kelet-Toledóba szólt? Milyen sors jutott neki és nőtársainak az Újvilágban? Miként őrzik magyarságukat az óceán túlpartján, a diaszpórában? Hogyan kutatta föl magyar gyökereit és miért érzi itthon magát a 82 évesen Magyarországra látogató Carol LaBounty?

A kérdésekre az amerikai Ohio államban megismert asszonyok történeteivel válaszol Újszászi Ilona, a szegedi egyetem sajtószóvivője, újságíró.
„A szegedi újságíró könyve tíz, portréba zárt családtörténetet tartalmaz, bemutatja azokat a Toledóban szerveződött amerikai magyar közösségeket, melyeket az „ott-honosság” érzése, illetve az amerikai magyarságtudat erősítésének vágya hívott életre” – írja a szerzővel készített interjú bevezetőjében a szegedilap.hu.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!


 

 


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés