Hirdetés

Shakespeare viszi idén a Valentin-napi üzeneteket

Szegedi hírek | 2018. február 4. 18:12
Szegedi Sazbadtéri Játékok, Shakespeare, Rómeó és júlia, Valentin-nap, Reök-palota, rag20182
Hatalmas Shakespeare-fejre tűzhetik ki romantikus üzeneteiket a szerelmesek február 12-től a Magyar Ede téren. Lehet szelfizni, sőt a papírszívekkel nyerni is.

Három szerelmes esteA Dóm téri Shakespeare-bemutatót Hegedűs D. Géza rendezi, aki Rómeó és Júlia szerepére Vecsei H. Miklóst és Mészáros Blankát, a Vígszínház és a Katona József Színház fiatal művészeit kérte fel. Az előadás július 27-én, 28-án és 29-én kerül színre.

Hatalmas Shakespeare-szobor várja a szerelmeseket Valentin-nap környékén a REÖK előtt. A Szegedi Szabadtéri Játékok tavalyi évadának egyik leglátványosabb díszlete költözik jövő hétfőtől pár napra a palota előtti térre. Az angol költő arcának monumentális mását bárki birtokba veheti: megmászhatja szakállát, fotózkodhat az orrán vagy tar fején üldögélhet. Ilyen közelről még egy szabadtéri-díszletet sem vehettek szemügyre a nézők. 

Idén nyáron a világ egyik legszebb szerelmes történetét, a Rómeó és Júliát láthatja a közönség a Dóm téren. Többek közt ez is az apropója annak, hogy a REÖK előtti térre kerül a szobor. Shakespeare már évek óta állandó vendég Szegeden, zajos sikerrel fogadták a szabadtérin a korábbi évadokban bemutatott darabjait is. Ki lehetne hitelesebb szimbóluma a közelgő szerelmesek ünnepének, mint ő?

A monumentális, 12 méter hosszú és 5 méter magas, fektetett Shakespeare-fej persze látványnak és selfie-pontnak sem lesz utolsó, ám plusz funkciót is kap. Február 12-től 14-ig bárki rátűzheti szerelmének szánt üzenetét vagy – ha egyedülálló – szerelmi ábrándjait, kívánságát. Ehhez segítségül szolgálnak majd a szobor felületére erősített, piros papírszívek. Aki pedig meg is örökíti az elkészült üzenetet, és beküldi azt a reokvalentin@gmail.com címre, megnyerheti a backstage fotózással egybekötött páros jegyet a nyári Rómeó és Júlia előadásra. A beérkezett levélkéket a facebookon lehet majd lájkokkal támogatni, ahol a legötletesebb, legszebb, legszívhezszólóbb üzenet lesz a befutó.  

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!

 

 


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés