Hirdetés

Tizenhat góllal, simán nyert a Szeged Orosházán

Szegedi hírek | 2018. február 4. 12:49
MOL-Pick Szeged, kézilabda, férfi kézilabda, Orosháza, bajnoki mérkőzés, bajnokság, vi2018-02
Juan Carlos Pastor vezetőedző három játékosára, Matej Gaberra, Szergej Gorbokra és Marin Segóra nem számíthatott Orosházán. Előbbi kettő műtét utáni rehabilitációját tölti, de elkísérték a csapatot a bajnokira, mint ahogyan Sego is, aki lábizom-húzódás miatt hiányzott a keretből.

Kiválóan kezdte a mérkőzést a MOL-PICK Szeged. Jól védekezett a csapat, ebből több gyors gólt is szereztek Sigurmannsson és Sostaric révén, így a 16. percben már 3-13 állt az eredményjelzőn. A tizenkilencedik perc elején Morva törte meg a tízperces hazai gólcsendet, majd Balogh válaszolt azonnal, de ekkor már 16-4 volt a Szeged javára, a szünetre pedig 22-10-zel mehettek a csapatok.

A második félidőben lehetőséget kapott Ivan Srsen is, aki két góllal debütált a MOL-PICK-ben tétmérkőzésen. Pedro hat gólig jutott, Nagy Martin pedig a pályán töltött utolsó tizenöt percében több védést is bemutatott.

Magabiztos sikert aratott Orosházán a Tisza-parti gárda, legközelebb kedden játsszanak, akkor a B. Braun Gyöngyöst látogat az újszegedi sportcsarnokban.

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője a mérkőzés után így nyilatkozott:  - Elégedett vagyok a csapat hozzáállásával, jól kezdtünk. Korán nagy különbség lett a javunkra, mindenki hozzátett a sikerünkhöz. Mindkét együttesnek több sérültje volt, bent maradhatnak majd az NB I-ben a hazaiak, ha felépül minden játékosuk. Rossz hír, hogy vannak nekünk  sérültjeink, de nagyon jó a hangulat az öltözőben, sokkal keményebben edzünk, mint az ősszel. Hinni kell ebben a csapatban, úgy tudunk előrelépni.

Orosházi FKSE-Linamar–MOL-PICK Szeged 20-36 (10-22)

K&H férfi kézilabdaliga, 16. forduló. Orosháza, 400. Vezettte: Fekete T., Tóth D. 

Orosháza: Szabó L. - Gyene 2/2, Ferenczi 1, D. Srsen 1, Braz 1, Stranigg 6, Németh L. 2. Csere: Herjeczki (kapus), Morva 3, Mihály 1, Antal Sz., Pásztor M. 2, N. Markoski 1. Vezetőedző: Bakó Botond. 

MOL-PICK Szeged: Sierra - Sostaric 5, Balogh 2, Skube 2, Bánhidi 1, Thiagus Petrus 3, Sigurmannsson 7/3. Csere: Nagy M. (kapus), Källman 1, Bodó 2, Zsitnyikov 2, Zubai, Blazevic, Pedro 6, Hegedüs 3, I. Srsen 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Hétméteres: 2/2, ill. 4/3.; Kiállítás: 2, ill. 2 perc.

Forrás: pickhandball.hu

 

 


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés