Hirdetés

Újabb világcég lelt otthonra Szegeden

Szegedi hírek | 2018. február 1. 13:23
EPAM System, irodaház, Szijjártó Péter, Vinkó Bence, Szentgyörgyi Pál, rag20182
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
A világ egyik leggyorsabban fejlődő technológiai cége, az EPAM System talált otthonra Szegeden. Modern irodaházát ma avatta fel Szijjártó Péter a Tisza-parton. A cég 350 új munkahelyet hozott Szegedre.

Az EPAM 2008-ban húsz alkalmazottal mintegy 200 négyzetméteren nyitotta meg első irodáját Szegeden. Mára már több mint 350 munkatársat foglalkoztat a Tisza-parti városban.

Egykori gimnáziumból lett a luxusirodaház

A lendületes növekedéshez és a minőségi munkavégzéshez pedig a magasszintű ergonómiai elvárásoknak megfelelő iroda is szükséges volt. Az új, A-kategóriás irodakomplexumot a több éve üresen álló, egykori Széchenyi István Gimnázium és Szakközépiskola épületéből alakították ki.

A befektető, a Finext Startup Kockázati Tőkealap miután megvásárolta az ingatlant, 2016 májusában megkezdte annak felújítását. Az eredeti épületre még két szintet építettek, valamint tovább bővítették az egész komplexumot. Jelenleg ötszintes a ház, 6600 négyzetméteren, amelyből 6300 négyzetmétert bérel az EPAM.

Az átépítésnél belsőépítészeti szempontból különös figyelmet fordítottak arra, hogy a dolgozóknak kreatív helyet biztosítsanak a munkavégzéshez. Az épületben három rekreációs szoba található, amelyekben többek között csocsó- és pingpongasztalok, billiárdasztal, babzsákfotelek, boxzsák, darts, társasjátékok és videójátékok is helyet kaptak. Az ötödik emeleti tetőterasz pedig nyáron grillteraszként fog funkcionálni.

Szijjártó Péter szerint létkérdés, hogy átáljunk az új digitális ipari korszakra

A világ vezető szoftverfejlesztői közé tartozó EPAM új szegedi székházát Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön délelőtt avatta fel. A politikus kiemelte: egy ország sikerének kulcsa, hogy milyen gyorsan sikerül átállni az új digitális ipari korszakra.  Az országok számára pedig létkérdés, hogy meg tudják győzni az új digitális ipari korszak legnagyobb szereplőit, náluk érdemes befektetni, fejleszteni, így segítenek itthon tartani a jól képzett, tehetséges, kreatív fiatalokat is.

Szijjártó Péter kitért arra is, hogy az új fejlesztőközpont megnyitása az EPAM és a kormány között 2016 augusztusában megkötött stratégiai megállapodás egyik eredménye.

Vinkó Bence, a cég ügyvezető igazgatója elmondta, az EPAM éppen egy évtizede működik Magyarországon. Az egyetemnek köszönhetően remekül képzett informatikai szakembereket talált a városban, ezért a kezdeti húsz fővel szemben ma már 350 szoftverfejlesztőt foglalkoztat Szegeden, a dél-alföldi régió legmodernebb irodaházába.

Szentgyörgyi Pál: Sokat köszönhetünk egymásnak

Szentgyörgyi Pál alpolgármestert a megnyitón kérdeztük, mit köszönhet egymásnak a város és a szoftverfejlesztő cég?

– Az EPAM lényegesen többet jelent az önkormányzat számára, mint egy adófizető. Szeged elsősorban nem gyáripart tud telepíteni, hanem az értékteremtésre, a modern, XXI. századi technológiákra helyezi a hangsúlyt. Ebben nagyon fontos részt képvisel az információ- és számítástechnika, amelynek fejlesztésére Szegeden az egyetem miatt kiválóak az adottságok. Szerencsére a cég felszívja a szakmailag magasan képzett munkaerőt, az itt végzett egyetemisták, ha találnak megfelelő munkahelyet, nem fognak elmenni Szegedről. Ez fontos a városnak is, ezért az önkormányzat is mindenben ígyekezett segíteni a beruházókat, többek között az irodaház átépítéséhez módosítottuk a városrendezési tervet is.

Amit az EPAM-ról tudni érdemes…

Bárki megnézhetiAz EPAM irodája nyitva áll az érdeklődők számára, az epa.ms/officetour weboldalon előzetes regisztrációt követően bárki megtekintheti az új épületet.

Az Amerikai Egyesület Államokban alapított EPAM 1993 óta segíti a világ vezető vállalatait elképzelni, tervezni, fejleszteni és megvalósítani azokat a szoftvereket, amelyek megváltoztatták és változtatják a világot.

A világcég jelenleg négy kontinensen és a világ több mint huszonöt országában van jelen, közel 21 ezer szakembert foglalkoztat.

Az EPAM több mint tíz éve érkezett meg hazánkba: mára három városban nyitott irodát, a közép-kelet-európai központként is funkcionáló budapesti székhelyen kívül Szegeden és Debrecenben is jelen van. Magyarország kiváló szakembergárdával és informatikai tudással rendelkezik, ez pedig hozzájárult ahhoz, hogy az ország meghatározó szerepet játsszon a vállalat stratégiájában. Az EPAM magyarországi központja a 2017-es European Business Awards megmérettetésben a legjobb tíz európai pályázó közé került „Az év munkaadója” versenyben.

A gyermekek infokommunikációs képzésében is élen jár: EPAM eKids néven egyedülálló programot működtet, többek között Szegeden is: húsz iskolából több mint ezer gyermeket vontak be eddig a programba.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!

 


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés