Hirdetés

B. Nagy bankbetéte a duplájára hízott, Szabó Tápén vásárol házat

Szegedi hírek | 2018. február 1. 08:35
Szabó Sándor, B. Nagy László, Lázár János, vagyonnyilatkozat
Megnéztük a legfrissebb vagyonnyilatkozatukat.

B. Nagy Lászlónál a 96 négyzetméteres szegedi családi ház és a Mercedes A180 CDI, Szabó Sándornál pedig egy 8,6 milliós hitel nem szerepel tavalyhoz képest a vagyonnyilatkozatában. De van más is.

B. Nagy 5,1 millió forinttal csökkentette egy év alatt a hitelét

B. Nagy Lászlónak továbbra is sok ingatlana van, szám szerint 14. Az egy évvel korábbi vagyonnyilatkozatához képest egy ingatlant nem tüntetett fel a bevallásában, a 96 négyzetméteres szegedi családi házát. A többi ingatlan ugyanaz a vagyonnyilatkozatában, mint tavaly ilyenkor. Vagyis: a fideszes képviselő tulajdonosa egy 120 négyzetméteres szegedi családi háznak, valamint egy 135 négyzetméteres szegedi társasházi lakásnak. Röszkén összesen 15,9 hektár szántója, a Pest megyei Délegyházán pedig 15,6 hektár bányatelke, fél hektár szántója és 9000 négyzetméter útja van. A Volkswagen CC-t, a Passat négyajtós sportos változatát korábban is feltüntette a vagyonbevallásában. Ez idén is szerepel a nyilatkozatában. A Mercedes A180 CDI-nek viszont – amit 2016-ban vásárolt B. Nagy, és tavaly még szerepelt a vagyonbevallásában – hűlt helyét találtuk. A fideszes politikusnak változatlanul 3500 részvénye van a Humetből és 281 a Phylaxiából. A bankbetéte duplájára hízott egy év alatt, 132 ezer forintról 264 ezer forintra. A fideszes politikusnak továbbra is 8 millió forinttal tartoznak magánszemélyek. Ennyivel tartoztak neki egy évvel ezelőtt is.

Lázár terepjárót, szőlőt és szántót vett

Lázár János miniszter egy új autóval lett gazdagabb, vett egy ötéves Land Rover Defendert, valamint vásárolt közel 2 hektár szőlőt Mádon és 8 hektár szántóföldet Vásárhely határában. Így már 26 ingatlanja van a legfrissebb vagyonnyilatkozata szerint.

A banki hitelét 5 millió 101 ezer 184 forinttal csökkentette egy év alatt, így már csak 16 millió 245 ezer 876 forintot kell visszafizetnie. Miniszteri biztosként havi bruttó 523 ezer forintot keres. Föld- és ingatlan-bérbeadásából 182 ezer forint folyt be havonta a családi kasszába.

Szabó eladta a részvényeit, és még mindig 2,2 millióval tartoznak neki

Szabó Sándor tavaly egy 140 négyzetméteres szegedi családi ház tulajdonosa volt a vagyonbevallása szerint. Most azt írta az ingatlanok részhez a vagyonnyilatkozatában: „Széljegy bejegyzés (ingatlannyilvántartás szerint) Szeged, II. kerület, Tápé, belterület ingatlanra (53/100 eszmei hányad, 117, 86 négyzetméter) vásárlás, visszterhes tulajdonszerzés folyamatban.”

A képviselőnek továbbra is megvan a 2015-ben vásárolt használt Ford Mondeója. A szegedi szocialista politikusnak egy éve még 80 ezer Estmédia-részvénye volt. Ez már nincs meg. Van viszont a vagyonbevallása szerint 3 millió forint készpénze. Az MSZP-s politikusnak továbbra is 2,2 millió forinttal tartoznak magánszemélyek. Ennyivel tartoztak neki egy évvel ezelőtt is.

Szabó Sándornak egy évvel korábban 8 millió 606 ezer 247 forint jelzáloggal terhelt lakáscélú hitele, valamint 3 millió 138 ezer 942 forint adóstársként feltüntetett lakáscélú hitele volt. A mostani vagyonnyilatkozatában már nem szerepel a 8,6 millió forint jelzáloggal terhelt lakáscélú hitele, az adóstársként feltüntetett lakáscélú hitelét pedig 759 ezer forinttal csökkentette egy év alatt, így az most 2 millió 379 ezer forint.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!

 


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés