Hirdetés
Hirdetés

Fideszes kampányolás a nemzetközi sakkversenyen

Szegedi hírek | 2018. január 31. 11:15
sakk, sakkverseny, Tiszasziget, Bartók Csaba, Fidesz, kampány, választás 2018
A megyei sakkszövetség elnöke szerint felháborító és példátlan dolog történt a hétvégi sakkverseny eredményhirdetésekor. Vérhozsánna!

Január 27-én rendezték meg Tiszaszigeten a Tisza-Maros Szög Nemzetközi Nyílt Sakkcsapatversenyt, amelyre tizenkilenc csapat nevezett, jöttek Belgrádból, Zentáról és Magyarkanizsáról is.

Bartos Ferenc, a Csongrád Megyei Sakkszövetség elnöke szerint az eredményhirdetéskor felháborító és példátlan dolog történt. – Ferenczi Ferenc Tiszasziget polgármestere bejelentette, hogy a díjakat az egykori válogatott kézilabdázó, Bartók Csaba adja át, aki az 1-es választókerület fideszes országgyűlési képviselő-jelöltje. Majd kérte a polgármester, hogy aki teheti, menjen el szavazni április 8-án, és szavazzon Bartók Csabára. A teremben döbbent csend fogadta a bejelentést, a külföldi csapatok játékosai nem is értették, mi történik.

A Föld újra támadás alatt áll

Orson Scott Card Végjáték című könyvének tartalmából: A Föld újra támadás alatt áll. Egy földönkívüli faj a végső csatára készülődik. Az emberiség túléléséhez egy katonai géniuszra van szükség, aki talán legyőzheti az idegeneket. De ki lesz az?

Anne Rice Vérhozsánna című könyvének tartalmából: Lestat visszatér, bosszúra szomjasan, és ezúttal Rowan Mayfair igézetében. Az egyszerre angyali és démoni vámpír kénytelen ölni, miközben ide-oda bolyong Anne Rice panteonjának félistenei, csupa régi ismerős között.

Ezután Bartók Csaba néhány szóban elmondta, hogy amennyiben megválasztják, most ígéretet tesz, hogy a sakkozók több támogatáshoz jutnak – számolt be a hétvégi sakkversenyről az elnök. Állítása szerint másokat is – még fideszes szimpatizánsokat is – felháborított, hogy fideszes propagandára használnak fel egy nemzetközi sportrendezvényt.

Bartos Ferenc lapunknak elmondta, adott már át politikus sakkversenyen díjakat, de soha nem jelezte politikai hovatartozását. – Seszták Miklós miniszteri kinevezése előtt a Magyar Sakkszövetség elnöke volt, és ebben a minőségében adta át a Magyar Női Egyéni Bajnokság díjait Kisvárdán 2012-ben. Rogán Antal a Budapesti Sakkszövetség elnöke, ő is többször adott már át díjat, de Nagykanizsa polgármestere is, aki a Magyar Önkormányzatok senior egyéni rapid bajnokságán volt díjátadó. Hogy ellenkező politikai beállítottságú példát is hozzak, Kozma József is adott már át díjat Szegeden megrendezett versenyen, a polgármester nevében. Korábban az egykori deszki polgármester, Simicz József is volt díjátadó a Deszken megrendezett versenyeken. De soha senki nem jelezte politikai hovatartozását, ezért is példátlan, ami a hétvégén történt Tiszaszigeten – hangsúlyozta a megyei sakkszövetség elnöke.

Ferenczi Ferenc huszonhárom fotót posztolt a versenyről a Facebook-oldalán, amelyek felén Bartók Csaba látható díjátadó pózban.

A nyertesek kupát, érmet és oklevelet kaptak, amit Bartos Ferenc elmondása szerint a nevezési díjakból vásárolnak a szervezők. Ez most ezer forint volt. Ebből még futja zsíros kenyérre, teára, kávéra és ásványvízre. – Eddig semmilyen külön díjazás nem volt. Most először fordult elő, hogy az összes versenyző kapott valamilyen könyvet. A nem helyezettek például Orson Scott Card Végjáték című könyvét és Anne Rice Vérhozsánna című vámpírtörténetét. Úgy vélem, ezek a jutalomkönyvek kampányajándékok lehettek – mondta a megyei sakkszövetség elnöke.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!

 


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés