Hirdetés

Elkészült a főút: Bajáig nyomhatjuk a gázpedált

Szegedi hírek | 2018. január 30. 16:25
főút, 55-ös főút, Baja, Szeged, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, rag20181
Elkészült az 55-ös főút újabb, Mórahalom és a megyehatár közötti 15,7 kilométeres szakaszának rekonstrukciója: teljes és egységes autóút jött létre.

A nettó 6 milliárd forintos beruházást kedden adták át. Az új szakasz elkészültével teljes és egységes főút jött létre 100 kilométer hosszan, Szeged és Baja között, valamint összeér a két város közötti kerékpárút is.

A mórahalmi elkerülő út és a megyehatár közötti 15,7 kilométeres szakaszon 11,5 tonnás burkolatmegerősítés és szélesítés történt. A korábbi kedvezőtlen útvezetés javításaként ívkorrekciókat hajtottak végre, hogy megszűnjenek az eddigi sebességkorlátozások. Ennek köszönhetően az autósok 90 km/óra sebességgel, biztonságban közlekedhetnek a 2×1 sávos főúton.

A projekt keretében három szintbeni, balra kanyarodó sávval ellátott csomópont épült át az ásotthalmi, az öttömösi elágazásnál és az ásotthalmi benzinkútnál, valamint megtörtént a Gátsori csatorna átereszének rekonstrukciója is. A lakosság érdekeit szem előtt tartva kiépült a hiányzó kerékpárúti szakasz Ásotthalom és a megyehatár között. Megújult az út környezete, helyreállították a vízelvezető rendszert, a buszmegállók burkolatát.

B. Nagy László országgyűlési képviselő, Csongrád megye fejlesztési biztosa az MTI által kiadott közlemény szerint azt hangsúlyozta: ezzel a 15,7 kilométeres szakasszal befejeződött az a régen várt felújítás, ami a déli országrész két nagyvárosát, Szegedet és Baját összeköti. Ezentúl a bicikliút kiépítése hozzájárul ahhoz, hogy ne csak az autósok, hanem a környéki tanyákon élő közösségek is biztonságosabban elérhessék úti céljaikat. A fejlesztés várhatóan javítani fogja a befektetési hajlandóságot a térségben, ez is az itt élők helyben maradását és boldogulását szolgálhatja.

A beruházás a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. beruházásában hazai és uniós forrásból valósult meg. A kivitelezést a Duna Aszfalt Kft. végezte nettó 6 milliárd forint értékben.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!