Intézkedő, szolgálatkész képviselők Újszegeden és Marostőn

Szegedi hírek | 2018. január 28. 13:27
Mérlegen a képviselők – Önök ítélkeznek felettük! Milyen munkát végeztek 2017-ben? A Szegedi Tükör körképe.

Megkérdeztük az újszegedieket és marostőieket Joób Mártonról és Kormos Tiborról.

Írja meg, milyen a képviselője!

Írja meg ön is a véleményét a képviselőjéről! Milyen munkát végez? Mennyire elégedett vele? Mi az, aminek örül, hogy elkészült a lakóhelyén? Mit hiányol? Várjuk véleményét a szegeditukor@szegedvaros.hu címre!

Hogy látják a képviselőjüket?
Milyen munkát végeztek tavaly?
Mi az, aminek örülnek az újszegediek és a marostőiek, hogy elkészült?
Mit hiányolnak?
A Mérlegen a képviselők sorozatunkban számítunk a véleményére! Írjon nekünk!

– Harmincnégy éve jöttünk Újszegedre, jó kis csendes és biztonságos hely ez. Korábban a belvárosban, majd Felsővároson laktunk társasházban. A gyerekek kutyát meg macskát akartak, ezért váltottunk – idézte fel Csiszér Előd, vagy ahogyan a legtöbben ismerik, Csiszér Doktor a Karánsebesi utcában. Osztályvezető orvos volt Makón, majd vezető főtanácsos a kormányhivatalban, most sportorvos a nyugdíj mellett. Azt látja, a Szeged Nova megnyitása sokat változtatott a környék közlekedésén, főleg a Thököly utca élénkült meg. Így is töredéke annak a borzasztó járműáradatnak, amit a Makai út elvezetett az M43-as megépülése előtt. Nagyon örülnek a bevásárlási lehetőségnek, régóta hiányolták nemcsak az újszegediek, hanem a közeli falvakban lakók is. Reménykedtek egy ideig, hogy a kendergyár helyén húznak fel bevásárlóközpontot, de az álom maradt.

Joób Márton (MSZP) – körzete: Újszeged, Marostő

Elvégzett munka 2017-ben:
Töltés utcai bölcsőde kerítése, járdafelújítása
Bérkert utcai óvoda akadálymentesítése
Gregor-iskola tanulólépcsője
Bérkert utca felújítása a Tanács utca és Kürü sor között
Tordai utca rekonstrukciója a garázssor és a Karánsebesi utca közt
Fő fasor 57. előtt járdaaszfaltozás
Kamaratöltés utcai vasúti átkelőnél fénysorompó felszerelése

Az ellenőrzés is fontos

A sportorvos hozzátette, a kisstadion köré telepedett sportlétesítményeket családok is használhatják; szabad órákban lehet úszni, erősíteni, teniszezni, bowlingozni és tekézni. Dicsérte a Tisza-parton kialakított ösvényt is, amin akár a Maros-partig fel lehet sétálni. Joób Márton önkormányzati képviselővel tartja a kapcsolatot, bár úgy emlékszik, jobban ráért, míg nem lett politikus. Kérték, hogy a közeli kis utcákat hozassa rendbe, és azt látják: erejéhez mérten igyekszik egyiket a másik után javíttatni. Az esővíz-elvezetés ugyanis hiányzik, és mivel nincs járda sem, a gyalogosok az úttesten mennek. Ha autó jön, leszorítja őket az út szélére, a sárba. A Fő fasor nagy forgalmára szintén felhívták a figyelmét, kaptak is ígéretet rá, hogy a szakemberekkel megterveztetik a közlekedés biztonságosabbá tételét a Gregor-iskolától kifelé. Kérték, de nem lehet megoldani a garázssor közvilágítását, helyette többet járőröznek arra a rendőrök. Hosszabb folyamat lesz, hogy a szelektívgyűjtő szigetek környékét bekamerázzák és ellenőrizzék, hátha rendet lehetne teremteni. Ugyanígy érdemes lenne Csiszér Előd szerint az üzletek környékén megnézni, hányan parkolnak a Megállni tilos!-táblánál.

Szente Sándor születése óta újszegedi, szereti a kertvárosi jellegét. Joób Márton akcióit emelte ki, gyerekeivel többe is bekapcsolódtak. A Gregor-iskola családi napja igazi minimajálissá alakult kutyabemutatóval, gyerektánccsoporttal, flekkensütéssel. Gyűjtöttek a rászoruló családoknak, ahová Szentéék egy fölöslegessé vált gyerekülést vittek. Helyi újsággal, szórólapon és fórumokon tájékoztatja őket a képviselőjük. És nem csak kérdez, intézkedik is: legutóbb a járdát aszfaltoztatta újra.

Kormos Tibor (Együtt) – körzete: Újszeged

Elvégzett munka 2017-ben:
Korondi utcai rendelő generál felújítás
Vedres utcai szervizút aszfaltozása
Barcsay Károly utcai közvilágítás kiépítése
Kockaház utca 6–9. közvilágítás kiépítése
Temesvári körút 28. burkolatjavítás
Közép fasori járdafelújítás
Kállay Albert utcai csapadékelvezetés, járdajavítás
Utcabútorok felújítása
Kátyúzás
Közép és Bal fasor kereszteződésének biztonságos kiépítése

Hozzájárulnak a járdajavításhoz

Buzás Vilmos őslakos a Csanádi utcai tízemeletes oszloppanelben, negyvenkét éve költözött be. Kormos Tibor képviselőnek és az Odessza felújítását tervező mérnököknek is figyelmébe ajánlotta a lakossági fórumon, gondoljanak a drogambulancia környékére. Lepusztult az ottani dühöngő és a játszótér, pedig szép családi park lehetne. Csúf az utca is a házuk mögött, állítólag ugyancsak szerepel az elképzelésekben. A „ház elnöke” – ahogyan magát a nyugdíjas férfi nevezi – gyakori vendég a képviselői fogadóórákon. Azt mondja, a politikus szolgálatkész. Legközelebb azt kérik tőle, hogy a felújításkor tetesse rendbe a házuk előtti járdát, amihez a lakóközösségük is hozzájárulna pénzzel. Ugyancsak ráférne a ráncfelvarrás a szolgáltatósorra, és az odavezető út kriminális a kazánház mellett. Mivel közvilágítás sincs, sötétben kész balesetveszély.

Várják Odessza felújítását

– Nagyon szeretek itt lakni, szeretem a környéket, és hogy a képviselőnknek gondja van rá – néz körbe Domonkos Katalin. A szomszédos tízemeletes lakója és közös képviselője szintén rendszeresen látogatja a fogadóórákat. Megemlítette ott is, és nekünk szintén elmondta, többet kellene takarítani a járdákat, zöldterületeket. Panaszkodnak a lakók, hogy tisztán tartanák és gondozzák az előkertet, ám így nehéz a dolguk. Örültek a bevásárlóközpontnak és az uszodafelújításnak, igaz mindkettőhöz türelem kellett, de megérte. Mindennél jobban várják Odessza rekonstrukcióját, elsősorban a szolgáltatósor és a piac megfiatalítását, illetve az új járdákat. Mellette a Maróczy Géza tér szépülésében is bíznak. A közlekedésről az asszony elmondta, autóval reggelente nagyon nehéz, a trolijáratokat viszont dicsérte.

* * *

Top 7 fejlesztés 2018-ban

1. Liget rekonstrukciója.
2. Odessza felújítása.
3. Út- és járdarekonstrukció.
4. Kerékpárút- és buszmegálló-fejlesztések.
5. Távfűtő kazánházak átalakítása termálenergia fogadására.
6. Újszegedi víztoronynál lévő tér kiviteli terve.
7. Gregor-iskola tornacsarnokának kiviteli terve.

Mérlegen a képviselők

Járdaépítések, fitneszparkok Rókuson – Binszki József és Ménesi Imre körzete.
Kéznyom Tápén és Petőfitelepen – Szécsényi Rózsa és Szénási Róbert körzete.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!