Hirdetés

Az új nemzedék véleményére kíváncsi a kormány

Szegedi hírek | 2018. január 24. 13:55
Új Nemzedék Központ, Emberi Erőforrások Minisztériuma, roadshow
Rólad szól! címmel országos rendezvénysorozatot indított az Emberi Erőforrások Minisztériumának Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkársága. A roadshow második állomása Szegeden, az Új Nemzedék Központ helyi irodájában volt kedden délután.

A kezdeményezés célja, hogy megismerjék a fiatal generáció véleményét olyan fontos ügyekben, mint például a nyelvvizsgák szükségessége, a helyi közösségek megtartó ereje, az önkéntesség fontossága, valamint a digitális forradalom kihívásainak kezelése.

A szakminisztérium képviseletében jelen lévő Mohay Gergely főosztályvezető-helyettes a megnyitó beszédében emlékeztetett arra, hogy a közélettel tudatosan foglalkozó fiatalok mellett olyanok véleményére is kíváncsiak, akik az új generációt leginkább izgató kérdésekre fogékonyak. 

A rendezvény előtt rövid beszédben köszöntötte a különböző civil szervezetek és iskolák képviseletében megjelent fiatalokat B. Nagy László országgyűlési képviselő, valamint Kakas Béla, a megyei közgyűlés elnöke.

Mindketten hangsúlyozták, hogy ők is szeretnék megérteni a mai fiatalokat, hiszen a párbeszéd a különböző generációk között előfeltétele egy jól működő társadalomnak. A hallgatóság soraiban ott ültek a helyi LMBT (leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű) közösség képviselői is, akiket korábban állítólag kitiltással fenyegettek meg az Új Nemzedék Központ vezetői. Most úgy tűnt, mégis helyet biztosítanak nekik az irodában, hiszen meghívták őket a rendezvényre, és ők is részt vehettek az esemény interaktív részén.

Ennek az volt a lényege, hogy minden résztvevő kapott egy olyan telefont, melyen szavazhatott a feltett kérdésekről, és az eredmény azonnal megjelent egy kivetítőn. A grafikonok például látványosan megmutatták, hogy a fiatalok szerint nagyon fontos a helyi közösségek megtartó ereje, valamint, hogy tudatosan kell óvnunk az adatainkat, és nem szabad a közösségi médiákban kiszolgáltatottakká válnunk azáltal, hogy túl sok bizalmas és privát információt osztunk meg rajta. A rendezvény csak az első néhány kérdés megvitatásáig volt sajtónyilvános, így az újságírók távozása után feltett kérdésekre már zárt körben válaszoltak a fiatalok.   

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!