Járdaépítések, fitneszparkok Rókuson

Szegedi hírek | 2018. január 21. 12:54
Szeged, Rókus, Belváros, Ménesi Imre, Binszki József, mérlegen a képviselők
Mérlegen a képviselők – Önök ítélkeznek felettük! Milyen munkát végeztek 2017-ben? A Szegedi Tükör körképe.

Megkérdeztük az öreg- és újrókusiakat Binszki Józsefről és Ménesi Imréről.

Írja meg, milyen a képviselője!

Írja meg ön is a véleményét a képviselőjéről! Milyen munkát végez? Mennyire elégedett vele? Mi az, aminek örül, hogy elkészült a lakóhelyén? Mit hiányol? Várjuk véleményét a szegeditukor
@szegedvaros.hu
 címre!

Hogy látják a képviselőjüket?
Milyen munkát végeztek tavaly?
Mi az, aminek örülnek az öreg- és újrókusiak, hogy elkészült?
Mit hiányolnak?
A Mérlegen a képviselők sorozatunkban számítunk a véleményére! Írjon nekünk!

– Kondigépeket kértem Ménesi Imrétől a Nyitra utcai játszótérre – mondta a 72 éves Buha Istvánné Anikó. – És telepített is. Természetesen nem nekem kell, hanem a gyerekeknek, akiket nagyon szeretek – magyarázta Anikó, akinek négy gyermeke, tizenkét unokája és hét dédunokája van. Nevetve mondta, ha eljön hozzá a családja a Nyitra utcai panellakásába, ahol tizennégy éve él, még a csilláron is lógnak a gyerekek.

Ménesi Imre (MSZP) – körzete: Újrókus

Elvégzett munka 2017-ben:
- A Szatymazi utca felújítása a Damjanich utcától a Puskás utcáig.
- Járdajavítás a Kossuth Lajos sugárúton a Vasas Szent Péter utcától a Démász-irodaházig.
- Járdaépítés a rókusi körút 29–31. számú épület mögött.
- Gyephézagos parkolók javítása a Vértói út 1–3. közelében.
- Fitneszpark kialakítása a Nyitra utcai játszótéren, valamint az utca mögötti kiserdő irtásának leállítása.
- Gyerekcsúszda és ivókút telepítése a Búvár-tónál.
- Labdafogó háló felépítése a Puskás utcai sportpályánál.
- Növénytelepítés, faültetés, padáthelyezés és -telepítés számos helyen.
- Számítógépet és árnyékolót vásárolt a Somogyi-könyvtár Vértói úti fiókkönyvtárának.
- Udvari játszóeszközöket vásárolt a Siha közi bölcsődének.

– Nem tudok rosszat mondani Ménesi Imrére. Ha valamilyen problémával megkeresem, éppen külföldön van, onnan is visszahív, hogy segítsen. Buha Istvánné csak „sétálós nőnek” nevezi magát, aki hófehér westie kutyájával rója a környéket.

– Én felveszem a mások által eldobott szemetet, és rászólok arra, aki nem szedi fel a kutyája kakiját, mert rettentően zavar a kosz – mondta a nyugdíjas nő. – Itt van például a fedett biciklitároló a trolivégállomáson, ami már hónapok óta tele van száraz levéllel, és össze is firkálták. Ezt nagyon rendbe kellene tenni – adott feladatot a képviselőnek a 72 éves Buha Istvánné. Közben dicsérte is, hogy leállíttatta a Nyitra utca mögötti kiserdő kiirtását. Úgy tudja, pihenőparkot alakítanak majd ki a területen. – Mivel ilyen sétálós nő vagyok, sokan nekem mondják, hogy szóljak a képviselőnek, hogy ezt vagy azt csináltassa meg.

– Én még soha nem találkoztam személyesen Ménesi Imrével – kezdte Ábrahám Erika, aki tíz éve lakik a Szatymazi utcában a családjával.

Első szóra

Majd azzal folytatta, korrekt embernek tartja a képviselőt, mert első szóra segített neki. A 40 éves nő elmesélte, tavaly teljesen újraaszfaltozták a Szatymazi utcát a Damjanich utcától a Puskás utcáig. – Mindig problémánk volt a csatornafedőkkel, ami az útfelújításkor sem oldódott meg. Éppen előttünk nem csinálták meg rendesen a kocsifeljárót. Ha így maradt volna, tönkre tette volna az autókat ki- és beállás közben. Ismeretlenül felhívtam Ménesi Imrét, és kértem a segítségét. Gyorsan intézkedett, hamar megcsinálták a feljárónkat – mondta Ábrahám Erika. Elmesélte, utána felhívta Ménesit, és megköszönte neki a gyors segítséget, amin kicsit csodálkozott a képviselő, mert mint mondta, nem ez a jellemző. – Úgy vélem, aki képviselőnek áll, annak ilyennek kell lennie, gyorsan kell intézkednie, máskülönben nem alkalmas a feladatára – mondta a negyvenéves nő.

Összegyűjti a véleményeket

– Én jóban voltam a választókörzet korábbi képviselőjével, Kalmár Ferenccel, és jóban vagyok a mostani képviselővel, Binszki Józseffel is. Bármilyen rendezvényt tartottak, politikától és pártoktól függetlenül segítettem a munkájukat – mézkóstolóval vagy bemutatóval, amikor például mézet pörgettem – mondta Szepesi Ferenc, aki 1979 óta lakik a családjával az Öregrókus kapujának is nevezett Klapka téren. Itt van a bemutatóterme is. A 69 éves méhész karakánnak tartja Binszkit, aki szerinte maximálisan kiáll az elvei mellett, és teljes mértékben képviseli a körzetében élők érdekeit. A korábbi képviselőhöz hasonlóan több programot is támogat, összegyűjti a véleményeket, meghallgatja az embereket más rendezvényeken is, nem csak azokon, amiket ő szervez. – Jól ismerem a környéket és az itt élőket, és úgy vélem, sokan gondolkodhatnak úgy, mint én – hangsúlyozta a férfi. A Klapka tér megújulásáról elmondta, örül annak, hogy megfiatalodik, biztos abban, hogy szép és jó lesz.

Binszki József (DK) – körzete: Belváros, Öregrókus

Elvégzett munka 2017-ben:
- Szabadtéri fitneszpark létesítése a Hunyadi téren.
- Fokozatosan oldja meg Öregrókus csapadékvíz-elvezetésének problémáját.
- Járdaburkolatok javítása az Öthalom, Pacsirta és Kazinczy utcában.
- Járdafelújítás a Lechner téren, valamint a Juhász Gyula és Madách utcában.
- Útburkolat felújítása a Lechner téren, térburkolat-javítás a Tisza Lajos körút és a Kazinczy utca sarkán.
- Kátyúzás a Hétvezér, Öthalom, Francia, Arany János utcában.
- Fásítás, cserjeültetés számos helyen, például az Osztróvszky utcában.
- Óvodafejlesztési hozzájárulás a Mars téri óvodában, informatikai fejlesztés a Kerkai tanodában.
- Játszótéri homok kihelyezése a Klapka és a Lechner téren.
- Eszközvásárlás biztosítása a Boldogságfalva Közhasznú Alapítványnak.
- Egynyárivirág-osztások.

– Én azonban a sportpálya helyett inkább kutyafuttatót tudtam volna elképzelni, mert rengeteg a kutya a környéken. Érdemes lenne körbekeríteni a megújított játszó- és pihenőhelyet, hogy azt ne vegyék birtokba illetéktelenek, és éjszakánként ne itt bulizzanak. Azt is vállalnám, hogy reggelente kinyitom, esténként pedig bezárom a helyet – mondta a méhész. Bekapcsolódott a beszélgetésbe Pleskonics István is, aki garázst bérel a Klapka téren. – Állatkórház működik a téren, ahová kutyákat hoznak, amelyek sok ürüléket hagynak maguk után. Erre is kellene valami megoldást találni – mondta a férfi.

Mindig megmondja

Mások arról nyilatkoztak, nagyon örülnek, hogy a megújult Klapka téren a pihenőpark és a játszótér mellett sportolásra alkalmas pálya is lesz. Kaszab Sándor is, aki 1995 óta lakik a Kossuth Lajos sugárúton a 69–71. alatti házban. – Már csak a feleségemmel élünk ketten, mert a két lányunk kirepült, az egyik Dorozsmán, a másik Kübekházán lakik a családjával – hangsúlyozta a 66 éves férfi, aki elmondása szerint régóta ismeri Binszki Józsefet.

– Itt mellettünk tart fogadóórát a könyvtárban, és mindenkinek megpróbál segíteni. De ha valamiben nem tud, mert az nem városi, hanem magánügy, azt mindig megmondja. Én kértem tőle, hogy javíttassa ki előttünk a járdát, mert ha esett, mindig nagy tócsákban állt a víz. A gyalogosok meg nem győztek ugrálni a biciklisek elől, mert a pocsolyák miatt a kerékpárúton mentek. Megcsináltatta a járdát a Francia és Tavasz utca közötti szakaszon. Mint ahogy szeméttartót is rakatott ki a sarokra – sorolta Kaszab Sándor, milyen kéréseiket teljesítette Binszki.

– Nem kívánok senkinek rosszabb képviselőt. A korábbival, Kalmár Ferenccel is kijöttünk, igaz, néha összezördültünk, mert mániája volt, hogy az útkereszteződésekbe fekvőrendőrt rakatott. Minek? Hiszen ott úgyis lelassít az ember, nem oda kellett volna – magyarázta Kaszab Sándor.

* * *

TOP 10 fejlesztés 2018-ban

1. Az útfelújítás folytatása a Francia utcában.
2. A Nyitra utca mögötti terület parkosítása.
3. A Rókusi körút 27. számú épület mögött járdaépítés.
4. Siha közi bölcsőde fejlesztése.
5. Játszótérfejlesztés Újrókuson.
6. Hunyadi téri kutyafuttató létesítése.
7. Hunyadi téri fitneszpark bővítése igény esetén.
8. Lechner téri sétány felújítása, fitneszpark bővítése.
9. Szappanos és Berzsenyi utcában járdafelújítás, Arany János utcában útburkolat-felújítás.
10. Folyamatban lévő beruházások folytatása, illetve befejezése (Stefánia, Móra park és Klapka tér megújítása.)

Mérlegen a képviselők

Kéznyom Tápén és Petőfitelepen – Szécsényi Rózsa és Szénási Róbert körzete.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!