Idén is megszervezik az Árvízi emléknapot

Szegedi hírek | 2018. január 19. 12:46
Árvizi emléknap, Dóm tér, rag20181
Az idén ismét megrendezik az Árvízi emléknapot a Szegedet romba döntő 1879-es árvíz évfordulója alkalmából. A Dóm térre március 3-án, szombaton több ezer érdeklődőt várnak.

A programot minden év márciusában a dél-alföldi cserkészek és a Szeged-Belvárosi Plébánia munkatársai szervezik.

Az idei találkozó is változatos elfoglaltságokat kínál minden korosztálynak a Dóm téren és környékén: a kicsiket mesemondás, kézműves foglalkozások, Teddy Maci Kórház és bűvészek várják, míg a nagyobbaknak már lehetőségük lesz kipróbálni az íjászatot, a fafaragást, vagy akár a kovácsolást is.

Az Árvízi emléknap kiváló alkalom arra, hogy a különböző életkorú cserkészek, vagy nem cserkészek ismerhessék meg egymást: ebben segít a játéksátor, amely egész nap lelkesen várja a látogatókat, illetve a délutáni közös stratégiai játék, melyben az érdeklődők csapatokban mérhetik össze erejüket. A csoportban való együttműködés fejlesztésére egy másik lehetőséget nyújt a főzőverseny. A látványos tudományok program keretén belül érdekesebbnél érdekesebb kísérletek bemutatására kerül majd sor, amelyeket bárki megtekinthet. A nap zárásaképp pedig közös tábortűz teszi majd emlékezetessé az idei Árvízi Emléknapot.

Idén a sokszínű programokat még egy közös pont fogja összekötni: a már 170 éve történt 1848–1849-es forradalom és szabadságharc. A korszak, az események felelevenítése, az erre való emlékezés a programok szerves részét fogja majd képezni.  

A rendezvényen való részvétel ingyenes, azonban néhány program regisztrációköteles.  Bővebb információért ITT érdemes ellátogatni az esemény folyamatosan frissülő honlapjára.

Képeink illusztrációk

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!