Dugonics tér, oktatás, tüntetés

Szegedi hírek | 2018. január 19. 12:52
diáktüntetés, tüntetés, Dugonics tér, Szeged, Független Diákparlament, oktatás, középiskola, felsőoktatás
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
Ha az oktatás miatt kellett bármikor is tüntetni Szegeden, akkor a Dugonics térre hívták az elégedetleneket. Így volt ez ma délelőtt is.

„Január 19-én (pénteken) délelőtt ne menj suliba, délután 4-kor pedig közösen tüntetünk a Parlament előtt az oktatási rendszer igazságtalanságai miatt!

Álljunk ki együtt egy igazságosabb, modernebb, diákközpontú oktatási rendszerért, amelyben a diákok nem lesznek agyonhajszolt zombik! Vonuljunk együtt a Parlament elé, hogy egy demonstráció keretében jelezzük: a magyar diákság egy nagy közösség, akik tesznek egy jobb oktatásért, akik kiállnak egy mindenki számára élhető jövőért!” – ez a felhívása annak a Facebook-eseménynek, amelyhez Szegeden is csatlakoztak diákok.

A Dugonics téren a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatala előtt tartották meg figyelemfelhívó akciójukat a Független Diákparlament szegedi tagjai, akikhez egyetemi oktatók is csatlakoztak, de a megmozduláson részt vett Nagy Sándor alpolgármester, Szabó Sándor országgyűlési képviselő, Kozma József, Mészáros Tamás, Szénási Róbert, Tóth Péter önkormányzati képviselők is.

A Független Diákparlament szegedi akciójáról a Szeged Televízió este hétkor kezdődő híradójában részletesen beszámol.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!