Körforgalmat építenek a Szilléri sugárútra

Szegedi hírek | 2018. január 18. 14:37
körforgalom, Szilléri sugágút, Fecske utca, Debreceni utca, kereszteződés, közlekedés-biztonság
A legforgalmasabb szakaszon, a Debreceni és a Fecske utcák kereszteződése lesz biztonságosabb.

Nem egyszerű az átkelés sem a gyalogosoknak, sem a kerékpárosoknak a város egyik legforgalmasabb kereszteződésében. Mivel több oktatási intézmény és bolt is található a környéken, szinte egész nap sűrű a forgalom ezen a szakaszon. Az önkormányzat ezért döntött úgy, hogy körforgalommal teszi biztonságosabbá a közlekedést.

Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester elmondta, hogy elindult a közbeszerzési eljárás, így néhány héten belül kihirdetik a győztes kivitelezőt, a szerződéskötés után pedig kezdődhet a beruházás. A körforgalom kialakításán kívül egyéb felújítások is lesznek a Debreceni és Fecske utca, valamint a Szilléri sugárút környékén, így a körforgalom környezetében rendbe rakják a buszmegállókat, a bevezető utcák torkolatát, a Szilléri sugárúti kerékpárutat, és az útpálya is aszfaltozásra kerül egy hosszú szakaszon.

Mivel korábban teljesen felújították a Tabán utcai óvodát, az itt található általános iskolában pedig nyáron kezdődnek a rekonstrukciós munkák, őszre teljesen átalakul a környék. A körforgalom kialakítása várhatóan 90 millió forintba kerül majd.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!