Egy estére eljön a Kisszínházba Parti Nagy Lajos Átriumkloridja

Szegedi hírek | 2018. január 18. 13:05
Szegedi Nemzeti Színház, Átriumklorid, Parti Nagy Lajos, Hevér Gábor, Bíró Kriszta, rag20181
A Kisszínházban vendégeskedik ma este az Átriumklorid, avagy a színész ötször című Parti Nagy Lajos darab. Az öt etűdből álló előadást Bíró Kriszta és a szegedi születésű Hevér Gábor játssza.

Dimenziók„Az előadásban finom iróniával átitatottan bomlanak ki a kapcsolatok dimenziói, nem példázatszerűen, hanem élesen elkülönülő mini-drámákként. ” (Kovács Dezső)

Parti Nagy Lajos izgalmas szövege öt teljesen független történetet mesél el: a búcsúzkodó szerelmesek, a rejtélyes rituáléra készülő cinkostársak, a meghasonlott külvárosi házaspár soha nem találkoznak egymással. Sőt, senki mással sem, hiszen az öt jelenet anyaga a magánélet legintimebb szféráiból származik. Hogy mégis mi közük van a figuráknak egymáshoz, önmagukhoz, hozzánk; hogy párhuzamosan élt magányos életeink valahogy összekapcsolódnak-e – erre keresi a választ az előadás, amelyet Néder Panni állított színpadra.

Az öt virtuóz duettben Bíró Kriszta, az Örkény Színház Jászai Mari-díjas színésznője és a Vígszínház szegedi születésű színésze, Hevér Gábor formálja meg a néha nagyon is ismerős figurákat.

Az Átrium Film-Színház és a Budapesti Tavaszi Fesztivál közös ősbemutatója a  MASZK Egyesület szervezésében vendégeskedik Szegeden.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!