Kukucskáljon be olvasónkkal az udvarba!

Szegedi hírek | 2018. január 18. 08:23
Szeged, Tisza Lajos körút, bontás, építkezés, urbanisztika
Még bontanak a védett ház szomszédságában, de valami épül majd a Tisza Lajos körúton.

Már hónapok óta bontják a Tisza Lajos körút 25. és Juhász Gyula utca 3. közötti ingatlanon lévő épületeket, amit a munka kezdete óta dokumentál fényképezőgépével egy olvasónk, aki megosztotta néhány fotóját a szeged.hu-val. Az első képet még 2016 augusztusában, a lecsupaszított udvaros fotót pedig pár napja készítette.

Sokan régi bútorgyárként ismerik ezt a területet, de olyanok is akadnak, akik még emlékeznek arra, hogy fodrászüzlet és dizájnstúdió is működött itt egykoron.

A Juhász Gyula utcai Rainer-házban hentesbolt és italdepó üzemelt, amely 2016 őszén költözött el. Ezt a – ahogy az örökségvédelmi szakértő fogalmazott – reneszánsz mértéktartó eleganciát sugárzó, eklektikus épületet vették műemléki értékként nyilvántartásba, s vált védetté a 2016 óta tartó történetben.

Az egész onnan indult, hogy két éve híre ment, társasházat emelnek a Tisza Lajos körút 25. és Juhász Gyula utca 3. közötti telken. El is kezdődött tavaly a bontási munka. Míg korábban a Tisza Lajos körút felőli két hatalmas üvegablakon be lehetett látni az udvarba, mostanra fóliával takarták le azokat. Maradt azonban egy kicsi rész, ahol a kíváncsiskodók még mindig be tudnak kukucskálni.

Korábban megírta a sajtó a Szentháromság utcai társasház építése kapcsán, hogy ott egy táblán hirdette a HÉB Kft. a további beruházásait, így azt is, hogy a Tisza Lajos körút 25. alatt 50 darab negyven négyzetméteres lakás épül majd.

Erről kérdeztük a HÉB Kft.-t, amelynek levelet írtunk napokkal ezelőtt, de még nem kaptunk rá választ. Amint válaszolnak, közzétesszük.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!