Hirdetés

Kéznyom Tápén és Petőfitelepen

Szegedi hírek | 2018. január 14. 12:29
Szeged, Tápé, Petőfitelep, Baktó, Fodorkert, Újpetőfitelep, Szénási Róbert, Szécsényi Rózsa, Mérlegen a képviselők
Mérlegen a képviselők – Önök ítélkeznek felettük! Milyen munkát végeztek 2017-ben? A Szegedi Tükör körképe Szécsényi Rózsáról és Szénási Róbertről.

Megkérdeztük a tápéiakat és a petőfitelepieket.

Írja meg, milyen a képviselője!

Írja meg ön is a véleményét a képviselőjéről! Milyen munkát végez? Mi az, aminek örül, hogy elkészült a lakóhelyén? Mit hiányol? Várjuk véleményét a szegeditukor@
szegedvaros.hu
 címre!

Hogy látják a képviselőjüket?
Milyen munkát végeztek tavaly?
Mi az, aminek örülnek a tápéiak és petőfitelepiek, hogy elkészült?
Mit hiányolnak?
Ezzel indítjuk a Mérlegen a képviselők sorozatunkat, amiben számítunk a véleményére! Írjon nekünk!

– Én már ide születtem Petőfitelepre, és sehol máshol nem élnék. Ha valamiért mégis el kellene költöznöm, akkor csak külföldre mennék, ahol elég sokat dolgoztam – mondta Nagy Tibor, aki Petőfitelepen él a családjával. A negyvenötéves férfi elmesélte, hogy a szülei, a 82 éves édesapja – akit a mai napig a munka éltet – és a 77 éves édesanyja 1961 óta élnek a városrészben. Tibornak és a párjának, Pap Mónikának egy ötéves és egy tizenkét esztendős fia van. A kicsi a Gábor Áron utcai óvodába, a nagy a Petőfi Sándor Általános Iskolába jár.

Szénási Róbert (MSZP) – körzete: Petőfitelep, Újpetőfitelep, Baktó, Fodorkert

Elvégzett munka 2017-ben
- Hegyközség, Alma és Bártfai utca teljes aszfaltozása
- József Attila sugárúti járda aszfaltozása
- Gábor Áron utcai óvoda parkolójának és járdájának aszfaltozása, Csap utcai óvoda járdafelújítása
- Petőfi Sándor Általános Iskola parkolójának aszfaltozása, tanszoba kialakítása, játszótér telepítése
- Balatoni utcai játszótéren szabadtéri fitneszpark kialakítása, Murányi utcai játszótér rendbetétele, Homonnai utcai játszótéren ivókút telepítése
- Újpetőfitelepen fedett buszmegálló építése
- fásítás
- járdajavítás
- akadálymentesítés
- utcabútorok telepítése, felújítása, karbantartása
- szemétszedési akciók

Február 3-án böllérnap Petőfitelepen

– Amit az utóbbi években láttam az óvoda és iskola fejlődésében, az részben Szénási Róbertnek köszönhető. Leaszfaltoztatta például az iskola parkolóját, ami azért fontos, mert sok ember viszi autóval iskolába a gyerekét. Angol tanszobát alakított ki. Ezt tartom a legfontosabbnak, mert én már a jövőben, vagyis a gyerekeimben gondolkodom, akiknek létfontosságú lesz a nyelvtudás – mondta Nagy Tibor a körzet önkormányzati képviselőjének munkáját értékelve. Mónika arról beszélt, hogy a nagyfiuk részt vett az iskolával a Göndör sori szemétszedő akcióban, amit Szénási Róbert kezdeményezett. – Az iskola szülői munkaközösségének vezetőjeként jól tudok együtt dolgozni a képviselővel, aki mindig eljön a rendezvényeinkre, és lehetőségeihez mérten támogatja az óvodai és iskolai programokat – mondta Pap Mónika.

Nagy Tibor szerint Szénási Róbert közvetlen, nem jár a fellegekben, és bármiről el lehet vele beszélgetni. Mennek is majd a február 3-i petőfitelepi böllérnapra. – Kell egy olyan nap, hogy az ember kikapcsolja az agyát – hangsúlyozta Nagy Tibor.

Addig megy, amíg ki nem hajtja

– Rózsa és az egyház között én vagyok az összekötő kapocs – ezt már a 68 éves Dencs Károlyné Mária mondta Tápén Szécsényi Rózsáról, a településrész képviselőjéről. Máriának két fia és három lányunokája van. Megfogalmazása szerint látszik Szécsényi Rózsa keze nyoma Tápén, mert sokat dolgozik a faluért. – Nagyon aktív, sokat ad az emberek véleményére. Ha kérik, hogy ezt vagy azt csináltassa meg, addig megy, amíg ki nem hajtja – mondta Dencs Károlyné, aki szerint a képviselőt egyaránt szeretik a fiatalok és az idősebbek. Mária elmesélte még, hogy a templom kerítésének festésére Szabó Sándor országgyűlési képviselő is adott pénzt. Az még nagyon jó lenne a 68 éves nő szerint, ha végigvezetne a kerékpárút Tápé főutcáján.

Szájról szájra terjed

– Sokan gondolják azt, hogy Petőfitelep a világ vége, de nagyot tévednek – mondta Zámbori Ferencné Zsuzsanna, aki 1991 óta lakik Petőfitelepen, a Május 1. utcában. Zsuzsanna nyolc éve ment nyugdíjba, addig ingázott az otthona és az újszegedi munkahelye, az SZBK között. – Olyan jó a közlekedés, hogy pár perc alatt a munkahelyemen voltam busszal – mesélte Zsuzsanna, aki elmondása szerint amikor nyugdíjba vonult, úgy érezte, hirtelen kicsúszott a lába alól a talaj, mert világéletében közösségi ember volt.

– A művelődési házban rengeteg segítséget kaptunk az igazgatótól, Mariannától. Petőfitelepen nagyon sok közösségi rendezvény van, amelyeken mindig ott van Szénási Róbert képviselő, aki – ahogy látom – szót ért fiatallal és öreggel is. Lelkes és aktív. Az utóbbi években nagyobb, mozgalmasabb élet van a telepen. Szájról szájra terjed például egy-egy jó koncert vagy előadás híre. És tényleg sok lehetőség van arra Petőfitelepen, ha az ember értelmesen akarja eltölteni a szabadidejét. Mivel annyira nincs nagy rálátásom a képviselő munkájára, csak azt tudom mondani, amit látok és tapasztalok. Sok helyen építettek vagy tettek rendbe járdát, rendszeresen takarítják a csatornát. A mi utcánk elején van egy félkész ház, ahol időnként felgyűlik a szemét, derékig ér a gaz. Szóltam a képviselőnek, segítsen. Nem sokkal később eltakarították a szemetet és levágták a gazt – mondta Zámbori Ferencné.

Szécsényi Rózsa (MSZP) – körzete: Tápé, Újpetőfitelep, Baktó

Elvégzett munka 2017-ben
- Piac téri játszótér és fitneszpark felújítása
- Pihenő, Pitypang, Major és Csatár utca aszfaltozása
- kiskerti utak rendbetétele, közvilágítás-fejlesztés
- 48 helyen kátyúzás
- Zsukov téri játszótér-bővítése és új fitneszeszközök telepítése
- Völgyérhát utcában új játszótér kialakítása
- fásítás
- járdajavítás
- új fedett buszmegállók építése az Árvácska és Honfoglalás utcában
- Honfoglalás utcai óvoda tetőszerkezetének cseréje, Majakovszkij téri óvoda burkolat- és ablakcseréje
- Bálint Sándor Általános Iskola parkolójának megújítása

Otthonosan mozog a közösségi médiában

Békési Györgyné a kutyáját sétáltatta Tápén, amikor találkoztunk. Állította, Szécsényi Rózsa teljesen együtt él – ahogy fogalmazott – a faluval. – Ha kérnek tőle valamit, gyorsan intézkedik, ha pedig megkérdezik valamiről, azonnal válaszol a Facebookon. Az internet világában és a közösségi médiában nagyon otthon van, sok képviselő vehetne róla példát. A Piac téri játszótér rendkívül elhanyagolt terület volt. A korábbi képviselő, Juhász Gyula befüvesítette, de elgazosodott. Végül Szécsényi Rózsa tette rendbe, telepített játszóeszközöket. De más közterületeket is megújított. Ami még nagyon jó lenne, ha végigvezetne a bicikliút Tápén, de ennek komoly költsége van, hiszen biztosan szélesíteni kellene az utat. Ez komoly tervezést, előkészítést igényel, s bár a képviselő segédkezhet ebben, túlmutat a kompetenciáján – mondta Békési Györgyné.

* * *

TOP 10 fejlesztés 2018-ban

1. Védőnőház épül a tápéi kirendeltség udvarán.
2. Újpetőfitelepen és Tápén olyan projekt indul, amely megoldja a csapadékvíz-elvezetést.
3. A Majakovszkij téri és Honfoglalás utcai óvodában folytatódik a felújítás, ablak- és vizesblokkcsere, kerti szín megújítása.
4. A Bálint Sándor-iskolában korszerűsítik a fűtést, felújítják az épületet.
5. A Piac téren, a kisboltok előtt, valamint a postánál megújul a parkoló.
6. A Gyöngyvirág utcai óvoda előtt parkoló épül.
7. A Murányi utcai játszótéren szabadtéri kondiparkok alakítanak ki.
8. Leaszfaltozzák például a Babér és Gyümölcs utcát.
9. Fejlesztik a József Attila sugárúti és Ladvánszky utcai bicikliutat.
10. Folytatják a József Attila sugárúti járda aszfaltozását.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!