Parkoló épül Tarjánban a barakk helyén

Szegedi hírek | 2018. január 13. 14:39
Tarján, parkoló, Szamos utca, barakképület
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
Lebontják idén a Szamos utcai tízemeletesek mögött ötven éve felhúzott, mára teljesen lepusztult, üresen álló barakképületet.

A József Attila sugárút, Budapesti körút, Szilléri sugárút és Debreceni utca által határolt területen 990 millió forint értékű fejlesztést hajtanak végre. Ebben a programban bontják le az 1970-ben emelt barakképületet (a mellékelt térképen megjelölve), amely a tarjáni paneleket építő munkások szociális helyisége volt. Később óvodaként, a Csongor téri iskola kihelyezett tagozataként működött a barakképület, majd szociális célokat is szolgált. Mára azonban teljesen lepusztult. Évek óta üresen áll, hajléktalanok lakják. A barakk helyére parkolót építenek, amire sokak szerint nagy szükség van, mert rengeteg az autó a környéken.

A parkolón kívül a Retek utca–Tarján szélénél a játszóteret nagyobbaknak való játékokkal, szabadtéri kondiparkkal bővítik. A Hóbiárt basa utcánál is megmarad a játszótér a lakosság kérésére, de lepkekerttel fejlesztik – növényekkel, amelyek vonzzák a lepkéket –, és biztonságosabbá teszik. Korszerűsítik a Debreceni utcai sportpályát és játszóteret is, a József Attila sugárút és Budapesti körút sarkán lévő kis térből pedig pihenőhelyet alakítanak ki, így válik az a rész Tarján kapujává. A Retek utcai ABC mellett pedig új kispiacot hoznak létre.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!