Bombariadó miatt leállt a Gábor Dénes szalagavatója

Szegedi hírek | 2018. január 12. 19:04
rendőrség, bombariadó, szalagavató, Gábor Dénes gimnázium, sportcsarnok
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
Körülbelül 1400 embert tereltek ki a sportcsarnokból, a Bay Zoltán kutatóközpontban melegednek a diákok. Utolértünk egy szülőt, ő mondta el az „élményeiket”. FRISSÍTVE

21:28 Hamza Vanessa, aki most már javában táncol, de a képeket nagyon lelkesen küldte, elmondta, hogy négy rendőrautót látott a bombariadó alatt a sportcsarnoknál – ezekből maradt ott egy, biztosítani. A rendőrök mostanra hagyták el Sportcsarnokot. – Nagyon sokan hazamentek sajnos, és nem is jöttek vissza… Sokkal kevesebben vannak, mint ahányan lehetnének…

19:51 Megkezdték visszaengedni a diákokat és a szüleiket a sportcsarnokba. Kezdődhet (végre) a szalagavató.

19:47 Hamza Vanessa fotói láthatók galériánkban.

19:24 A rendőrök körülbelül másfél-két óra alatt végeznek a sportcsarnok átvizsgálásával, talán kilenc óra körül elindulhat a bál, de ez még egyáltalán nem biztos.

 

Korábban írtuk:

– Először azt hittük, poénkodni akarnak ezzel, amikor bemondták. Aztán bemondták másodszor, harmadszor, majd negyedszer is. Ekkor vált igazán komollyá a helyzet – mondta egy neve elhallgatását kérő szülő, akit sikerült utolérnünk a Gábor Dénes-gimnázium szalagavatóján. Illetve azon, ami most éppen van belőle.

– Háromnegyed hat körül történt mindez. Még javában kereste minden vendég a helyét, nem volt meg a nyitótánc, nem volt műsor, köszöntő, semmi. Szerencsére senki sem pánikolt, mindenki fegyelmezetten elhagyta az épületet. Egy ideig kinn várakoztunk, majd szóltak, hogy a biológiai kutatóközpontot megnyitják, oda mentünk be melegedni. Az intézmény büféjét is kinyitották, pillanatok alatt elfogyott a nasi, az üdítő. A rendőrök még javában benn vannak, végzik a dolgukat. Szerintem nem fognak semmit találni, legalábbis remélem. És nem értem, miért kellett tönkretenni egy ilyen ünnepet, a gyerekek műsorát, a készülést, de igaz ez a háttérszemélyzet munkájára is, vagy mondjuk arra a rengeteg finomságra, ami szintén tönkre is mehet akár – tette hozzá az édesanya, aki a végzős fiát ment megnézni a családdal.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!