A szegedi egyetem is ott lesz az Educatión

Szegedi hírek | 2018. január 12. 12:36
SZTE, Educatio, képzés, kínálat, rag20181
Egy hónapja van az érettségi előtt álló fiataloknak, hogy eldöntsék, hol tanulnak ősztől tovább. A hazai oktatási piac legnagyobb seregszemléje az idén már 18. alkalommal segít a tájékozódásban. A jövő héten megnyíló Educatio szakkiállításon a SZTE is ott lesz.

45 ezer fiatalt várnakA háromnapos budapesti seregszemlén mintegy 150 kiállító és 43 ezer látogató vesz részt évről évre. A térség legnagyobb oktatási kiállítása nemcsak az idén felvételiző diákoknak szól, hanem a másoddiploma vagy mesterképzés előtt álló hallgatók számára is szolgálhat hasznos információkkal. A 18. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás helyszíne a Hungexpo Budapesti Vásárközpont „G” csarnok (1101 Budapest, Albertirsai út 10.).

A rendezvény díjmentesen látogatható.

A Szegedi Tudományegyetem minden kara képviselteti magát idén is a 18. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, amelyet január 18. és 20., csütörtök és szombat között rendeznek meg Budapesten, a Hungexpo „G” csarnokában.

A Szegedi Tudományegyetem is minden évben részt vesz az Educatio kiállításon. Az SZTE képviselői idén az AF13-as standnál várják a fiatalokat, hogy első kézből adjanak választ az érdeklődők továbbtanulással kapcsolatos kérdéseire.

A szegedi egyetem 12 kara és Tanárképző Központja a képzések széles skáláját kínálja: az agrár és bölcsészettudományi területektől kezdve a gazdasági, informatikai, jogi, pedagógusképzési, sport, műszaki és művészeti területeken át egészen az orvos és egészségtudományi, valamint a társadalom és a természettudományi területekig.
Aki ellátogat az SZTE standjához, a képzések, a kutatási és tudományos tevékenység mellett mindent megtudhat a pezsgő szegedi diákéletről, a kollégiumokról, a tehetséggondozási programokról, a szociális juttatásokról, a kulturális és sportolási lehetőségekről is.

Az SZTE Karrier Iroda munkatársa ingyenes pályaorientációs tanácsadással várják a jelentkezőket. Az egyetem hallgatói pedig örömmel osztják meg személyes tapasztalataikat akár a tanulmányaikról, akár a hallgatói életről, akár a diplomát követő jövőképről legyen szó.

A szegedi egyetem standján bárki kézbe veheti az egyetem 2018/2019-es tanévre szóló felvételi kiadványát. Emellett megnézheti az SZTE beiskolázás jegyében készült filmjét is. A magyar és angol nyelvű, dinamikus kisvideóval az intézmény – az elsősorban – az interneten és a közösségi médiumokban tájékozódó magyar és külföldi diákok érdeklődését szeretné felkelteni. Arról hogy miért érdemes Szegeden tanulni, hogyan zajlik a jelentkezés és a pontszámítás, az SZTE felvételi oldalán máris találhatók hasznos információkat. 

Képeink egy korábbi kiállításon készültek.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!