Fejlesztések indulnak Újszegeden

Szegedi hírek | 2018. január 12. 01:29
fejlesztés, Újszeged, Joób Márton, önkomrányzati képviselő, vi2018-01, szgy
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
Többféle fejlesztés kezdődik az idén Újszegeden. Az Erzsébet-liget és az Odessza városrész teljes megújítása mellett a Fő fasoron egy közösségi tér kialakítása és a Gregor-csarnok építése várható ebben az évben.

A Fő fasori víztorony környéke ideális hely egy hangulatos közösségi tér kialakítására. Régóta megfogalmazott igény, hogy legyen itt egy játszótér, hiszen a Gregor József Általános Iskola és a közeli zeneiskola mellett óvodák és bölcsődék is vannak a környéken. A városrész képviselője ezért szorgalmazza az átalakítást, és egy különleges építmény elhelyezését. Joób Márton elmondta, hogy egy hatalmas hajótestet helyeznének el itt, amit a Holt-Maros két partja között állítanak majd fel, így messziről úgy tűnik majd, mintha a vízen lebegne. A játékok a hajótestben lesznek. 

Azoknak sem kell majd messzire menniük, akik sportolni akarnak a szabadidejükben, hiszen a szomszédos iskolában rövidesen új tornacsarnok épül. Jól haladnak a tervezési munkálatok ugyanis a Gregor tornacsarnok ügyében, és várhatóan tavasszal a kiviteli engedélyek is rendelkezésre állnak – mondta a képviselő. 

Újszegeden más beruházások is kezdődnek. Szélesítik a Fő fasor 100, és 106-os házak közötti részt, mert rendkívül balesetveszélyes ez az útszakasz. A forgalmas út itt beszűkül, ráadásul sok autó parkol az üzletek előtt. Ugyanakkor gyalogátkelőket létesítenek a Fő fasor és a Cinke utca, a Hargitai és a Pinty utca, valamint a Derkovits fasor és a Töltés utcák közötti útszakaszokon.