Sztrájkol a szegedi polgármesteri hivatal

Szegedi hírek | 2018. január 11. 15:54
sztrájk, polgármesteri hivatal, köztisztiviselők, közalkalmazottak, közalkalmazottak és közszolgálati dolgozók szakszervezete
Két órás munkabeszüntetést tartanak, így fejezik ki szolidaritásukat.

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményüket változtatás nélkül közöljük:

„A szegedi polgármesteri hivatal dolgozóinak több, mint kétharmada egyetért a szakszervezeti bérkövetelésekkel, és csatlakoznak a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) által január 12-ére hirdetett sztrájkhoz.

Annak dacára sztrájkolunk, hogy a szegedi önkormányzat a kormány helyett tavaly már teljesítette a szakszervezet követelését, és – a Közgyűlés minden pártja megszavazta – a tíz éve változatlanul 38 ezer 650 forintos illetményalapot 60 ezer forintra emelte. 2017. évben az éves bértömeg és járulék összegének tizennyolc százalékát finanszírozta működési támogatás keretében a Kormány, a 2018. évre ez már csak tizennégy százalék. Az illetményrendezés stabilitása érdekében a sztrájkolók követelik, hogy az illetményemelés teljes fedezetét a Kormány előterjesztésére az Országgyűlés a működési támogatás keretében biztosítsa.

Az önkormányzatok köztisztviselői az MKKSZ felhívására január 12-ére és 15-ére kétnapos sztrájkot hirdettek meg, a szegedi önkormányzat köztisztviselői szolidaritást vállalva 2018. január 12-én reggel 8 és 10 óra között sztrájkolnak.

A kétórás sztrájk időtartama alatt a halaszthatatlan ügyeket ellátjuk:

– a sztrájk időtartamán belüli időpontra előzetesen összehívott személyes egyeztetés megtartása,
– a kitűzött helyszíni szemle megtartása,
– ügyfelek részéről a haláleset bejelentésének ügyintézése,
– az átmeneti segély kérelmek átvétele, a pénztári kifizetések és az ezzel kapcsolatos ügyintézés,
– a sztrájk időtartamán belüli időpontra bejelentett házasságkötésekben való közreműködés,
– a hivatal épületében a portaszolgálat működése.

Sztrájkolunk, hogy a kormány ne folytassa tovább egyes társadalmi csoportok, így a köztisztviselők, közalkalmazottak kivéreztetését. Kétszázezer köztisztviselő, köztük majdnem ezer önkormányzat munkavállalói tíz éve ugyanannyi pénzért dolgoznak.

Sztrájkolunk, mert a fiatalok, a diplomások menekülése a közszolgálatból a törvényes működést garantáló szakértelem és tudás elvesztését okozza.

MKKSZ
Szeged PH
Polgármesteri Hivatali
alapszervezete”

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!