Szereti az ünnepi fényeket? Még gyönyörködhet benne!

Szegedi hírek | 2018. január 11. 09:43
ünnepi fények, környezetgazdálkodás, fényszarvas, rag20181
Tavaly a megszokottnál kicsit hamarabb, november 24-én kapcsolták fel az ünnepi fényeket. A környezetgazdák az idén sem szerelték le Vízkeresztkor a fényfűzéreket: néhány napig még gyönyörködhetünk bennük!

Még lehet szelfizni!A legnépszerűbb karácsonyi dekorációval, a Dugonics téri fényszarvassal is január 20-ig lehet még szelfizni, azután egy esztendőre raktárba kerül.

A város környezetgazdálkodási cége január 20-án, szombaton kapcsolja le a fényfüzéreket és a többi ünnepi világítást a belvárosban – tudta meg a Szeged TV.

A megújult díszkivilágítást még november utolsó heteiben szerelték fel, a cég összesen 22 millió forint értékben vásárolt új, speciális, nagy fényerejű ledeket.

A Tisza Lajos körúton teljesen új világítást építettek ki, visszatért a nagyon népszerű csavart fényfüzéres fénydekoráció. A megszokott szakaszon, a Kiss Ernő utcától a Magyar Ede térig, vagyis a REÖK palotáig díszítették a Körút több mint 50 fáját korszerű kültéri, magas minőségű, nagy fényerejű és hosszú élettartamú LED fényfüzérekkel.

A díszítés során mintegy 16 ezer méter hosszúságú fényfüzér kerül fel a fák törzsére és ágrendszerére. A Tisza Lajos körút régi világítása többek között a Dóm főbejárata előtti ostorfákra és az Aradi Vértanúk terén öreg fáira került. A karácsonyi hangulat megteremtésén a cég munkatársai három hétig dolgoztak: éjszakánként ellenőrizték, javították a világítás elemeit.

Az ünnepi fényeket a megszokottnál valamivel korábban, november végén kapcsolták fel, így csaknem 2 hónapig gyönyörködhettünk a karácsonyi díszkivilágításban Szegeden.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!