A franciák is díjazzák a kéttannyelvű tagozatot

Rövid hírek | 2018. január 11. 01:14
kéttannyelvű tagozatot, oktatás, iskola, gyakorlógimnázium, gimnázium, Franciaország, támogatás, vi2018-01, szgy
Különleges oktatási eszközt kapott az egyetem gyakorlógimnáziumának francia két tannyelvű tagozata. Franciaország Külügyminisztériuma már korábban is díjazta a szegedi tagozatot, amely így felkerült a legjobb képesítést nyújtók listájára.

A különleges oktatási eszközt egy elismerés folytán kapta meg a Szegedi Tudományegyetem Gyakorló Gimnáziuma, amelyet korábban nyertek el, és amelyhez most már Franciaország Külügyminisztériumának ajándéka is hozzá tartozik.  Gyakorlatilag ezzel az eszközzel bármilyen felület interaktív táblává változtatható, leginkább nálunk egy fehér, hagyományos táblára illeszthető fel – magyarázta Filó Réka, a gimnázium tagozatvezető tanára. 

Ezzel az iskolánknak a két tanítási nyelvű tagozata felkerült egy olyan listára, ahol a legjobb két tanítási nyelvű oktatást biztosító intézmények szerepelnek. A diákok négy tantárgy: a civilizáció, a földrajz, a matematika, és a történelem ismeretanyagát franciául tanulhatják. A szegedi gimnáziumban 1993 óta foglalkoznak kiemelt szinten a francia nyelv oktatásával. Az utóbbi időszakban már évente több mint 15 diák franciául is érettségizik, illetve szerez felsőfokú nyelvvizsgát az egyetem Gyakorló Gimnáziumának francia-magyar két tanítási nyelvű tagozatán.