Az idén a Partfürdőn lesz a majális

Szegedi hírek | 2018. január 11. 01:10
Partfürdő, majális, Jávorszky Iván, Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont, vi2018-01, szgy
Az újszegedi Liget felújítása miatt kell költöznie a jól megszokott helyéről a rendezvénynek. Több lehetséges helyszínt vizsgált meg a Szegedi Városkép és Piac Kft., majd úgy döntöttek, hogy a Partfürdő lesz a legmegfelelőbb terep, hiszen jól megközelíthető és hatalmas a zöld terület.

Évtizedek óta ünnepelnek a szegediek ezen a helyszínen, idén azonban erre nem lesz lehetőség, mert megkezdődik a terület több százmillió forintos felújítása a Zöld Városok program részeként. Ezért a majálist szervező Szegedi Városkép és Piac Kft-nek megfelelő alternatívát kellett találnia. Németh István, a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatja elmondta: Megvizsgáltuk azokat a helyszíneket, amelyek szóba jöhetnek, nyilvánvalóan a hely kiválasztásánál nagyon fontos szempont az, hogy lehetőség szerint a hagyományos majálishoz közel legyen, jól megközelíthető legyen és a terület adottságai tegyék lehetővé, hogy ugyanazok az árusok, ugyanazok az attrakciók, ugyanazok a fellépők szerepelhessenek a majális programjának kínálatában az elmúlt hosszú-hosszú évtizedekben már megszokhattak a szegediek.

60-70 kiállítónak, árusnak kell helyet biztosítani az új helyszínen, de a körhintáknak, dodgemeknek és egyéb vidámparki elemeknek is nagy terület kell. A választás végül a partfürdőre esett, amely minden feltételnek megfelel és rendszeresen bizonyítja, hogy akár sokezres tömeg is kényelmesen tud itt szórakozni.

Jávorszky Iván, a Partfürdőt üzemeltető Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont vezetője szerint a partfürdő helyzete ideális, a város központjában van Újszegeden, közvetlenül a Liget mellett és 16 Ha zöldfelület van, ahol a vendégek jól érezhetik majd magukat. Május 1-je 2018-ban keddi napra esik, így az idei majálisra a szervező Városkép és Piac Kft. ötnapos rendezvénysorozattal készül, amely már pénteken megkezdődik.