Tényleg lehet 300 ezer fölött keresni az Aldiban? Igen, de...

Szegedi hírek | 2018. január 10. 11:37
Aldi, állás, munka, álláshirdetés, munkaerőpiac, kereskedelem, munkaerőhiány
Van pár feltétel, aminek meg kell felelni. És nincs is eldugva az apró betűs részben.

Szeged mindkét Aldi áruházában – kis túlzással – írásunk elolvasása után akár rögtön munkába is állhat. Ugyanis mind a Móravárosi körúton, mind a Szeged Plazában lévő boltjukban vannak üres állások, többféle pozícióra is.

Mi ez, reklámcikk?

Nem, inkább csak az „Aldin keresztül” fölhívjuk a figyelmet arra, a nagy betűmérettel kiírt lényeg mellett van kettes, sőt akár hármas, négyes számú lényeg is egy-egy álláshirdetésnél.

Az, hogy munkaerőhiány van a kereskedelemben is, nem újdonság. Az viszont már igen, hogy a cégek nem az állásinterjúk végén „okosban” megbeszélve egyeznek meg a leendő dolgozóikkal, hanem azzal kezdik a plakátokon, nálunk ennyit kapsz. Csillag.

Itt van az első kereseti lehetőség, rögtön a nulladik napon. Megkeresni a hirdetésen, hogy a csillag mögött milyen lényegi dolgokra kell fölkészülni.

Az egyik ilyen lehet a foglalkoztatás mikéntje. Mert az igaz, hogy napi nyolc órára kijön a kiírt pénz, de ha heti harmincöt vagy harminc órára vesznek föl, akkor a végén egyértelműen kevesebb érkezik a bankszámlára. Szintén a csillag környékén sorolják föl a különböző műszakpótlékokat, egyáltalán a munkarendet, azt, hogy van-e cafeteria, és ha igen, akkor az mennyi és milyen, térítik-e a munkába járást, ha igen, akkor csak a vidékieknek, vagy a szegedi buszbérletet, vagy annak egy részét is állják-e esetleg.

Azaz, nem árt végigolvasni ezeket is, végiggondolni, majd ezután dönteni.

Szegeden az áruházlánc mindkét boltjában van üres állás: részmunkaidős bolti eladókat, árufeltöltőket és teljes munkaidős üzletvezetőket keresnek. Közülük utóbbiak azok, aki biztosan 300 ezer forint fölött kereshetnek.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!