Szegeden mutatják be premier előtt Szász János új filmjét!

Szegedi hírek | 2018. január 7. 12:11
Belvárosi Mozi, Szász János, premier előtti vetítés, premier, film, mozi, Gryllus Dorka, Nagy Zsolt, Hegedüs D. Géza
Január 18-án a Belvárosi moziban debütál a rendező egész estés drámája. A főszerepekben Gryllus Dorka, Hegedűs D. Géza és Nagy Zsolt.

A mozik csak január 25-étől vetítik A hentes, a kurva és a félszemű című új magyar filmet, de Szegeden már egy héttel előbb lehet látni: január 18-án, csütörtökön 18.15-től a Belvárosi moziban, premier előtti vetítésen, közönségtalálkozóval egybekötve, amelyen jelen lesz Szász János rendező és a film több alkotója.

A Horthy-korban játszódó történet valóban megtörtént. A jómódú hentes kiskirályként él az első világháború utáni Magyarországon. Egy nap régi üzlettársa, a kegyvesztett félszemű csendőrtiszt egy nővel menekül a falujába. Az idegen asszony jelenléte feltüzeli a mészárszék életunt tulajdonosát, aki munkát ad mindkettőjüknek.

Amikor a nőről kiderül, hogy Pesten kurva volt, a hentes pénzzel próbálja megvenni a szerelmét. A pár belemegy a játékba és veszélyes alkudozás veszi kezdetét: egyikük sem tudhatja, ki kit fog hátba szúrni, ha végül eljön az elszámolás ideje…

Szereplők

Léderer Gusztáv: Nagy Zsolt,
Mici: Gryllus Dorka,
Kodelka Ferenc: Hegedűs D. Géza,
továbbá
Andorai Péter, Bognár Gyöngyvér, Börcsök Enikő, Székely B. Miklós, Peter Wolf.

Rendező, forgatókönyvíró: Szász János
Operatőr: Máthé Tibor
Zene: Jóhann Jóhannsson
Vágó: Kornis Anna
Producer: Bodzsár István

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!