Gyűrű, ruha, zenekar a Menyegzőről

Szegedi hírek | 2018. január 6. 14:08
esküvő, lakodalom, IH Rendezvényközpont, kiállítás, Szeged
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
Az igentmondás BNV-jén nem a menyasszonyi ruhák vagy a szintetizátoros fiatalemberek jelentik a szenzációt, hanem a piaci rések elfoglalása.

Két napnyi boldogság az IH földszintjén és az első emeleti Boncz Géza Teremben: már tizenharmadszor rendezik meg a Menyegző esküvői kiállítást, amelyre egy ideje rendre az év első hétvégéjén lehet ellátogatni. Most is így van. A beugró egy ezres, a Sin-testvérek, Regina és Kornélia szedik, mosolyogva.

Ha már benn vagyunk, akkor arra is rádöbbenhetünk, ha eddig még nem tudtuk volna, hogy az IH Rendezvényközpont földszintje egy hatalmas labirintussá alakítható át, csak a megfelelő helyeken kell a megfelelő ajtók kinyitni, illetve a különböző terelőszalagokat, roll upokat fölállítani. A kiállítás hozza mindazt, ami elvárható tőle, menyasszonyi ruhák minden mennyiségben, sminkesek, fodrászok, esküvői dekorációk – Anna szakértő szeme egy pillanat alatt kiderítette: a Pepcóból – vőfélyek, zenekarok, ceremóniamesterek seregszemléje. Meg nyomdáké, hiszen az esküvőkön, valamint utána a lakodalmakon a násznép szempontjából az egyik legdrámaibb kérdés az ültetés. Ki ki mellé ül, kivel nézik egymást egész este a menü végigevése és az itallap végigivása közben – ez komolyabb és fontosabb kérdés, mint azt elsőre gondolnánk, azaz egy elegáns és – amit gyakran elfelejtenek a készítők és az ifjú pár és segítői – jól olvasható ültetőkártya, teremtérkép, igen, az, névsor legalább olyan fontos, mint a székszoknya szépsége.

Ám az igazi meglepetések a még ennél is kisebb piaci rések megtalálásakor érik az embert: ma ugyanis már simán lehet kérni esküvőre is gyermekfelügyeletet, játszóházat. Nem kell hát Kevin minden mozdulatát folyamatosan lesnie apának, beadják a kitelepült gyerekmegőrzőbe, játszik, rajzol, néha majszol egy kis sütit, elvan. És a szülei is. Szóval ma már erre is figyelnek egy lakodalmon.

Menjenek, nézzenek szét, ma, szombaton hatkor zár a kiállítás, vasárnap tíztől délután ötig lehet nézelődni. És még jól is lakhat: csak győzze mindenhol végighallgatni sütizés közben a kiállítókat. Fontos, ott tudnak kimenni, ahol bejöttek: az egyik cateringes, de elsősorban pékáruval foglalkozó vállalkozás alkalmazottja folyamatosan azzal volt elfoglalva az IH eredeti pénztára mögött, hogy visszaterelje mindazokat, akik már végeztek, és begyűjtöttek minden szórólapot. Akár a BNV-n annó: ott is egy szatyornyi összegyűlt a prospektusokból, mire végigment az ember. Igaz, ott traktorokat, meg Olympos citromlevet akartak eladni. Itt azért egy kicsit szűkebb a választék, szerencsére.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!