Tudunk egy remek programot erre a hétvégére!

Szegedi hírek | 2018. január 5. 09:15
Szeged, Széchenyi tér, magnólia, tavasz, budapesti tavaszi fesztivál, január, időjárás, meteorológia
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
Figyeljék a magnóliafákat a Széchenyi téren! „Rajtra készek” a növények, és még az is lehet, valóban virágban borulnak, és túl is élik a szirmok!

Amit mindig is tudni lehetett, újfent bebizonyosodott: Dávid-naptárt bárki tudna csinálni, Ön is, mi is itt a szerkesztőségben. Ugyanis Dávid Mihály nyíregyházi mérnök több mint 40 éve semmi mást nem csinálni, mint a korábbi évek hőmérsékletei és csapadékadatai alapján, gyakorlatilag átlagszámításokat végezve foglalkozik hosszú távú időjárás-előrejelzéssel, és „mondja meg”, milyen lesz az idő. A Délmagyarországnak megjósolta azt is, milyen lesz 2018. Azt mondta például, hogy január 5-éig kifejezetten hidegre kell készülni, március közepéig állandó éjszakai fagyokra kell számítani, nyáron viszont elviselhető lesz a meleg.

Eddig sokból semminél tartunk…

Sőt, a (hozzáértő) meteorológusok szerint január 19-éig nem is fagy – bár valóban rendes, helytálló előrejelzést két-három napnál távolabbra nem (nagyon) lehet készíteni.

Ám ha mégis így lesz, akkor a Széchenyi téri magnóliafák bimbói közül jó pár kipattan(hat). De ez az összes többi növényre is igaz. Azt azért nem javasoljuk, hogy máris metsszék meg a szőlőt, a gyümölcsfákat, a rózsákat, de izgulni lehet a növényekért: mennyire virágoznak ki, hogyan bírják el a januári tavaszt, illetve az utána következő lehűlést.

És akkor a lényeg: a lenti linkre kattintva küldje el nekünk képeit, amelyeket ezekben a napokban, illetve a hétvégén jártában-keltében fotózott a bimbózó növényekről!

https://goo.gl/forms/qXsnOt0XZsBW2zNd2

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!