A téli szünet után most újraindul az egyetemi élet

Szegedi hírek | 2018. január 1. 17:52
SZTE, téli szünet, energia megtakarítás, fűtésszámla, rag20181
Az energiatakarékosság jegyében az elmúlt tíz napban téli szünetet tartott a szegedi egyetem és bezárta épületei nagy részét. Kedden reggel viszont újraindul az élet az intézményben, amely tavaly 60 millió forintot takarított meg fűtésszámláján.

Visszaáll a munkarendAz SZTE téli szünet utáni első munkanapon, január 2-án, kedden reggeltől áll vissza a felsőoktatási intézményben szokásos munkarend.

2012 óta hagyomány, hogy az évvégi ünnepek idején a Szegedi Tudományegyetem bezárja épületei nagy részét, csak egészségügyi részlegeit működteti folyamatosan.

Hetedik éve téli energiaszámláját úgy is karcsúsítja az egyetem, hogy – miközben egészségügyi részlegeit folyamatosan működteti – az évvégi és az újesztendei ünnepek közötti munkanapokra időzített szünet időszakában legtöbb épületét bezárja, az ügyintézést szünetelteti. Az ilyenkor kalkulálható energia-megtakarítás mértéke függ a szünet hosszától és a külső hőmérséklettől is. Például a legutóbbi téli szünet idején bruttó 60 millió forinttal mérsékelte fűtésszámláját az SZTE.

A betegellátás azonban folyamatosan működött 2017. december 23. és 2018. január 1. közötti napokra elrendelt téli szünetben is. E néhány napon az SZTE épületeinek többsége – közte például Szegeden a Dugonics téri Rektori Épület; az Ady téri József Attila Tanulmányi és Információs Központ, benne a Klebelsberg Könyvtár; illetve az SZTE 12 karának oktatást szolgáló minden ingatlanja – bezárt, az ott dolgozók téli szabadságukat töltték, az ügyintézés szünetelt, az energiaigényes fűtő- és egyéb berendezéseket kikapcsolták.

Mindettől az energiaszámláján mutatkozó több millió forint megtakarítást remél az ország legzöldebb egyeteme.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!