Szegedi fiatalokat várnak a világot jelentő deszkákra

Szegedi hírek | 2018. január 1. 17:45
Szegedi Szabadtéri Játékok, Rigoletto, casting, statiszta, rag20181
Táncoslábú vagy statisztálni vágyó szegediek kiváló operistákkal léphetnek a világot jelentő deszkákra, ha sikeresen veszik az akadályokat a szabadtéri játékok jövő heti castingján.

JelentkezésA jelentkezőknek legkésőbb január 6-ig a produkcio@szegediszabadteri.hu e-mail címen kell jelezni részvételi szándékukat és egyúttal elküldeni rövid, fényképes életrajzukat, telefonos elérhetőséggel, megjelölve, hogy statisztának vagy táncos közreműködőnek szeretnének-e jelentkezni.  

Táncos közreműködőket és statisztákat keres ugyanis a Szegedi Szabadtéri Játékok a 2018-as látványos nyitóelőadásra. Verdi egyik legnépszerűbb, gyönyörű operáját, a Rigolettót, amely éppúgy szól a szenvedélyes szerelemről, mint a hatalom természetéről, Harangozó Gyula állítja színpadra.

Most itt a lehetőség, hogy népszerű művészekkel és kiváló színházi alkotókkal dolgozhat együtt egy felejthetetlen produkcióban az, aki sikeresen részt vesz a válogatáson.

Január 9-én, kedden 17 órakor a Reök-palotában (6720 Szeged, Magyar Ede tér 2.) tartják a castingot, amelyre 18 és 35 év közti férfiak és nők jelentkezését várják.

A leginkább rátermettek, sikeres bemutatkozás esetén idén nyáron olyan kiváló operistákkal léphetnek a világot jelentő, csillagtetős deszkákra, mint Ludovik Kendi, Keszei Bori, László Boldizsár vagy éppen Ádám Zsuzsanna. A Rigoletto különleges látványvilágát többek közt az ismert tervező, Náray Tamás álmodja meg.

A válogatásra külön produkcióval készülni nem kell, ellenben a táncos közreműködő jelentkezők számára a tánctudás kötelező elvárás.

A június 29-i és 30-i előadásokon (illetve szükség esetén a július 1-jei esőnapon), és a június 11-től június 28-ig tartó próbaidőszakon kötelező a részvétel. Arra kérik az érdeklődőket, hogy a válogatáson az jelenjen meg, akinek ez nem okoz gondot.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!