Juronics Tamás meséjét 5 nap alatt 50 ezren látták

Szegedi hírek | 2017. december 31. 10:40
Juronics Tamás, Álomutazó, Szegedi Kortárs Balett, mesemusical, BOK Csarnok
December 26-án mutatták be az Álomutazó című mesemusicalt Budapesten, a volt Syma Csarnokban. Az előadást a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője, Juronics Tamás rendezte és koreografálta – azt megmutatjuk hogyan!

A produkciót 5 nap alatt, 13 előadásban több, mint 50 ezer néző látta a BOK Csarnokban olyan sztárok fellépésével, mint Zséda, Schell Judit, Szabó Győző, Radics Gigi, Ábel Anita, Keresztes Ildikó, Falusi Mariann és Stohl András. Juronics Tamás nemcsak mint rendező félmjelezte az Álomutazót, koreográfiáját a Szegedi Kortárs Balett vendégművészek közreműködésével táncolta.

A zenés történet egy olyan világban játszódik, ahol már senki sem alszik, ezért senki nem is álmodik. Az emberek napi 24 órát dolgoznak, a gyerekek pedig az egész napjukat az iskolában töltik. A mese főhőse egy tízéves kisfiú, aki egy bárány segítségével harcba indul az álomvilág megmentéséért.

Juronics Tamás az InfoRádiónak azt is elmondta, hogy az egész darab egy 2 órás animáció, szoros történetmeséléssel, sok zene van a darabban, és van, hogy egyszerre 60 szereplő jelenik meg a csaknem ezer négyzetméteres színpadon.

Így készült az Álomutazó:Fotó: Mohai Balázs (MTI)

* * *

 

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!