Duplázzon rá a boldog új évre! Irány a román határ!

Szegedi hírek | 2017. december 31. 08:36
Nagyszentmiklós, Szilveszter, határ, Románia, rendőrség
Kétszer akar pontban éjfélkor koccintani vagy csókolózni? Menjen Romániába, és szilveszterezzen valamelyik határ menti településen, ahol előbb jön el az éjfél, mint nálunk!

Gergő és Dávid négy éve megcsinálta. Kocsiba vágták magukat, és szilveszter éjjelén átmentek Nagyszentmiklósra. A 12 ezres város 53 kilométerre van Szegedtől, és kevesebb mint egy óra alatt meg lehet tenni az utat.

Határinfók

A nagylaki és a kiszombori határátkelő nonstop üzemel. A rendőrség honlapja szerint nincs 15 percet meghaladó várakozás se kifelé, se befelé.

– Azért választottuk Nagyszentmiklóst, mert akárhányszor jártunk arra, se oda, se vissza nem kellett várnunk a kiszombori határátkelőn, soha nem volt háromnál több autó előttünk – indokolta Gergő, miért a Temes megyei városba mentek újévet köszönteni. A legfőbb ok persze az volt, hogy Romániában az időeltolódás miatt egy órával előrébb járnak.

 

– Úgy voltunk, jó buli a dupla éjféli köszöntés, kipróbáljuk. Ötven perc alatt ott voltunk. Fél 12-ig – román idő szerint – nem voltak nagyon a sétálóutcán, de aztán hirtelen özönleni kezdtek az emberek, és éjfél előtt öt-tíz perccel már körülbelül kétezren voltunk. A szépen kivilágított városháza előtt volt visszaszámlálás, majd tűzijáték. A magyar éjfélre már nem értünk volna vissza Szegedre, ezért bekanyarodtunk Makóra, ami ugyan kétszer akkora város, mint Nagyszentmiklós, mégsem volt ott semmi a főtér környékén. Ezért random bementünk egy kocsmába, és ott köszöntöttük a magyar újévet – mesélte Gergő.

Szeged és a román Nagylak (Nadlac) is körülbelül akkora távolságra van, mint Nagyszentmiklós, de Gergő szerint a nagylaki határátkelő forgalmasabb, és ott néha várni kell. – Szerintem a kiszombori határátkelő és Nagyszentmiklós a jó opció – adott tanácsot Gergő és Dávid azoknak, akik ma úgy gondolják, kipróbálják.

Miért csókolózunk pontban éjfélkor?

A hiedelem szerint ha pontban éjfélkor csókoljuk meg a szerelmünket, akkor csupa jó dolog fog történni velünk az új évben.

* * *

 

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!