Még mindig tartozik a „nemzeti kukaholding”

Szegedi hírek | 2017. december 24. 15:00
hulladék, szállítás, hulladékszállítás, nemzeti kukaholding, tartozás, Szegedi Hulladékgazdálkodási Kft., Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt., vi2017-12, tv, szgy
Bár a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. összesen 1,2 milliárd forintot már kifizetett a Szegedi Hulladékgazdálkodási Kft-nek, de a harmadik és negyedik negyedévi munkáért járó térítés még nem érkezett meg az önkormányzat cégéhez. (videóval)

Októberre sikerült kifizetnie a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt-nek azt az 1,2 milliárd forintot, amivel a Szegedi Hulladékgazdálkodási Kft-nek tartozott az első két negyedév szolgáltatásaiért. A harmadik negyedévre járó 600 millióból azonban ismét csak 222 milliót kaptak meg, előlegként decemberben.

Ez azt jelenti, hogy a harmadik negyedévről 400, a negyedik negyedévről pedig 600 millió forint kifizetése nem történt meg a szegedi szolgáltató felé. A csaknem egy milliárdos elmaradás a mindennapi működést nem akadályozza, de az, hogy kiszámíthatatlanul érkezik a bevétel a nemzeti kukaholdingtól, óvatos gazdálkodásra kényszeríti a helyi céget.

Az ügyvezető bízik benne, hogy 2018-ban már gördülékenyebben működik majd az állami kukaholding elszámolási és számlázási rendszere és akkor talán nem kell majd hónapokat várnia a szegedi kft-nek sem, hogy az elvégzett munkáját kifizesse az állami cég.