82 új szolgálati autót kaptak a megye rendőrei

Szegedi hírek | 2017. december 19. 16:36
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, autók, Piros Attila
Új járőrgépjárműveket adott át Csongrád megye rendőrfőkapitánya. A 82 szolgálati gépjármű üzembeállításával 5,7 évre csökkent a megyei járőrgépjárművek átlagos életkora.

Öt évig szervizelikA gépjárművek szállítói öt évig vagy 200 ezer kilométer futásteljesítményig biztosítják a szervizhátteret, minden gépjárműhöz rendelkezésre áll a nyári és a téli gumiabroncskészlet.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság használatába december 19-én 82 szolgálati gépjármű került. A Skoda, a Mercedes és a Suzuki gyártmányú, rendőri jelleggel ellátott szolgálati személygépkocsikat Piros Attila rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány adta át a Megyeháza előtt.

A rendőrség munkájában a gyors reagálás, a szolgálati feladatok biztonságos ellátása és a logisztikai tevékenység hatékony végrehajtása alapvető követelmény, amelyek teljesítése elképzelhetetlen az elhasznált, magas futásteljesítményű gépjárművek folyamatos amortizációs cseréje nélkül.

Az új gépkocsik rendszerbe állításával a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság járőrgépjárműveinek átlagos életkora 7,5 évről 5,7 évre csökkent.

A gépkocsik megfelelnek a biztonsági, a környezetvédelmi és a rendőrségi követelményeknek, számos vezetést támogató rendszerrel, légkondicionálóval vannak ellátva, a rendőrök felszerelése biztonságosan és rendezetten helyezhető el az utas-, illetve a csomagterükben.

A gépkocsikra LED-technológiájú, szöveges feliratok – például a rendőri intézkedés rövid tartalma, tájékoztató közlekedési információk – megjelenítésére is alkalmas fényhidakat szereltek.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!