Újabb ötven lakás bérleti jogát hirdetik meg

Szegedi hírek | 2017. december 18. 11:52
Dorozsmai Nagybani Piac, Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság, IKV Zrt., bérlakésok
A Dorozsmai Nagybani Piac sorsáról, illetve szociális alapú bérlakások pályáztatásáról döntött többek között a közgyűlés Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottsága hétfő reggeli ülésén.

Jövő év február 1-től megszűnhet a Dorozsmai Nagybani Piac, ugyanis a többségi tulajdonos önkormányzat ezt a javaslatot fogja előterjeszteni a cég keddi közgyűlésének. A döntés hátterében az áll, hogy komoly adósságokat halmozott fel a Dorozsmai Nagybani Piac Kft., és nincs esély arra, hogy nyereségessé váljon.

A piac forgalma ugyanis az elmúlt időszakban kezdetben fokozatosan, majd drasztikusan csökkent, aminek az a legfőbb oka, hogy tavaly májusban egy új – magántőkéből épült – termelői nagybani piac kezdte meg működését az M43-as szegedi bevezető szakaszánál.

Kedden arról is dönthet a cég közgyűlése, hogy a piac tulajdonában lévő felépítményeket (sportpálya, öltöző, WC) értékesítse, és ebből az összegől egyenlítse ki tartozásait.

Arról is döntött a bizottság, hogy támogatja az IKV Zrt. új pályázatát, melyet 50 új szociális bérlakásra hirdetnek meg. Mint ismert, nem egészen egy hónapja hirették ki egy olyan pályázat eredményét, amelyen szintén ötven lakásra lehetett pályázni. A cég vezetője akkor jelentette be az új pályázatot, melyet elsősorban azoknak ajánlott, akik novemberben nem nyerték el a bérleti jogot. A mostani csomag főként a Kemes utcában, Kereszttöltés utcában, valamint a Székely soron található lakások bérleti jogát kínálja. A pályázatokat folyamatosan be lehet nyújtani.   

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!