A Hallgatói Önkormányzat vette meg a Telin Tv-t

Rövid hírek | 2017. december 7. 19:39
Telin Televízió, vásárlás, Egyetemi Hallgatói Önkormányzat Hallgatói Mozgalom, média, Török Márk, vi2017-12
Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat Hallgatói Mozgalom vagyonkezelő Kft-je vette meg a Telin Televíziót. Állításuk szerint mindössze 500 ezer forintot fizettek érte. Hogy mit akarnak kezdeni a tévével és milyen pénzből akarnak műsort készíteni, az egyelőre nem világos. (videóval)

A Telin Televíziót 1991-ben alapította Pavlovics Miklós, aki több, mint 20 évig vezette is a céget. Később a színész-műsorvezető Szabó Gabriella lett a tulajdonos, tőle vette meg 2010-ben Oláh János, az ismert vállalkozó, aki akkor fideszes önkormányzati képviselő is volt. A régi tuljdonos úgy fogalmaz, cégeinél portfóliótisztítást és racionalizálást hajtott végre. A szegedma című portált már tavaly eladta. Oláh János elmondta, több érdeklődő is volt, de konkrét partnereket nem akart elárulni. Végül azért döntött a hallgatók ajánlata mellett, mert így fiatalok kezébe kerül a televízió, akik ott kibontakoztathatják a tehetségüket.

Oláh János nem cáfolta, hogy a félmilliós vételárral együtt a vevő adósságot is vásárolt. A tranzakció a napokban zajlott le, a Hallgatói Mozgalom Vagyonkezelő Kft. 100 százalékos tulajdonrészt szerzett a Telin Tévét üzemeltető cégben. A cég fő vagyontárgyai a televíziós műsorkészítés eszközei, a televízió működési engedélye a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságtól, valamint a műsor-továbbítási szerződések 3 szolgáltatóval Digi, T-Home-mal, és a kiskundorozsmai, Szélmalom Kft.-vel. A stúdió épületét a csongrádi sugárúton csak bérlik. Azt az Ehöknél pontosan nem tudták megmondani, miért vették meg a Telint. Annyit mondtak, erről Török Márk, az Ehök elnöke fog dönteni.

Kávási Petra, az EHÖK sajtószóvivő annyit mondott, hogy a cég majd valószínűleg be fog olvadni valamelyik nagyobb egyetemi szolgáltatói cégbe. Ezt követően pedig egy profilváltás történik majd és hallgatói közösségi adóként fog működni a televízió.

Az ehökösök szeretnék bővíteni a munkatársak körét, elsősorban a kommunikáció szak hallgatóira akarnak építeni. Azt sem tudták megmondani, mikor kezdik el a műsorok gyártását.