Közös kiállítással készül az ünnepekre a kamara és a Somogyi-könyvtár

Rövid hírek | 2017. december 7. 10:20
Csongrád megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Somogyi-könyvtár, kiállítás, kamaratörténeti kiállítás, Mesterek dícsérete, vi2017-12
A Csongrád megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Somogyi-könyvtár együttműködésének eredményeként december 7-én ismét kamaratörténeti kiállítás nyílik a könyvtárban „A régi kútat elnézni csendbe…” címmel. A bibliotékával közös tárlatsorozatunk 2017-ben – az előző esztendő „vizes témáját” folytatva – a kutakat „járják körül”.

A régi könyvekből, folyóiratokból, fotókból és képeslapokból összeállított kiállításon az általános ipartörténeti és néprajzi vonatkozások mellett kitérnek az alföldi artézi fúrásokra, bemutatják Szeged város díszkútjait, és bepillantanak a felszínre törő vizek szimbolikájába is. A tárlatot az Épületgépészeti Múzeum és a makói József Attila Múzeum gyűjteményéből származó öntöttvas kútfejek teszik még látványosabbá. A kiállítás 2017. január 24-ig tekinthető meg a könyvtár földszinti kiállítóterében.

A Mesterségek dicsérete című kiállítássorozat részeként megrendezésre kerülő szakmatörténeti kiállítás ünnepélyes megnyitója 2017. december 7. (csütörtök) 15:30-kor lesz.