Hirdetés
Hirdetés

Fideszesekhez vezetnek a mutyi szálai

Szegedi hírek | 2017. november 27. 18:00
mutyi, játszótér, Ménesi Imre, csalás, vádemelés, Gyimesi László, Fidesz, vi2017-11
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
Vádat emeltek a Szegedi Vadaspark területén, de az intézménytől függetlenül uniós támogatással épült játszótérrel kapcsolatos 2013-as csalási ügyben. Ménesi Imre szocialista önkormányzati képviselő szerint van még olyan személy, akinek a vádlottak padján a helye.

Két férfit különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás bűntettével, harmadik társukat különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás bűntettével vádolja az ügyészség.

Ménesi Imre szocialista képviselő volt az, aki az egész ügyet kirobbantotta még 3 évvel ezelőtt, amikor is rájött, jelentősen túlszámláztak mindent a beruházás megvalósításakor. A képviselő hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, a 185 millió forintos csalás szálai a szegedi Fidesz volt elnökéhez, Gyimesi Lászlóhoz vezetnek. A beruházást Gyimesi adta át, aki akkor úgy fogalmazott „Európában egyedülálló játszótér épült Szegeden”. Ménesi szerint tényleg egyedülálló, mivel a teljes támogatási összeget, mind a 185 millió forintot ellopták.

A szocialista politikus elmondta, három embert már letartóztattak, azonban – ahogy ő fogalmazott – a főkolompos még szabadlábon van. Ménesi azt is kiemelte, hogy az OLAF, az Európai Csalás Elleni Hivatal szerint hatszoros túlszámlázás történt a beruházás során, az ellopott pénzeket pedig offshore cégeken keresztül próbálták meg eltüntetni.

A támogatást elnyerő cégnek az a V. Rezső volt a tulajdonosa, aki több szálon is kötődött Gyimesi Lászlóhoz. V. Rezső adta ki többek között a Szóda című kiadványt, amely folyamatosan támadta a baloldali városvezetést és a baloldali önkormányzati képviselőket. Emellett V. Rezső Gyimesi László személyi titkárával közösen több trafik-koncessziót is elnyert Szegeden. Ezek egyértelműen bizonyítják a kapcsolatokat, és természetesen az sem volt véletlen, hogy a játszóteret Gyimesi László avatta fel – tette hozzá Ménesi Imre.

A csalási botrány kirobbanása után Gyimesi László felszívódott Szegedről – folytatta a képviselő, aki azt is hozzátette, idén a Budapesti Közlekedési Központ egyik cégének a vezetője lett milliós fizetésért.

Ménesi Imre azt is elmondta, szeretné, ha a nyomozóhatóság azt is kideríteni, hogy Gyimesi milyen szerepet játszott a csalásban. A politikus a Fidesztől pedig arra vár magyarázatot, miért menekítették ki az akkori város elnököt Szegedről és miért díjazták tevékenységét egy jól fizető állással a fővárosban.

A képviselő arra is választ vár, hogy a Fejlesztési Ügynökség hogyan bízhatta egy olyan cégre a beruházást, amely az alapvető kritériumoknak sem felelt meg, illetve arra is, hogy az illetékesek miért nem akadályozták meg a szegediek meglopását.

Ménesi hangsúlyozta, nem hagyja a szocialista városvezetés, hogy Szegeden a közpénz elveszítse közpénz jellegét és magánzsebekbe vándoroljon. Addig megyünk, míg a felelősök el nem nyerik méltó büntetésüket – zárta sajtótájékoztatóját a képviselő.

 


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés