Emléktáblát avattak Joó Ete tiszteletére

Rövid hírek | 2017. november 22. 21:03
emléktábla, Joó Ete, zeneszerző, avatás, vi2017-11
A zeneszerzői, és tanári munkásságáról ismert Joó Ete emléktábláját avatták vasárnap utolsó lakhelyén, a Móra utcában. (videóval)

A 2008 nyarán elhunyt zeneszerző sokoldalúságáról és munkaszeretetéről beszéltek az ünnepségen családtagjai és pályatársai. Szerintük Joó Ete maradandót alkotott, amit a mai zenészek is követendő példának tartanak. 

Gyüdi Sándor, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója elmondta Szegeden egyre több olyan emléktábla van már, ahol a város muzsikusaira emlékeznek. Ezek sorában Joó Ete emléktáblája fontos helyet tölt be, mivel a zeneszerző nagyon sokoldalúan vett részt a szegedi zenei életben, de nem csak itt, hanem többek között Baján és Szombathelyen is. A főigazgató kiemelte, Joó Ete egyrészt gimnáziumi tanár volt, valamint a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán leendő énektanárokat oktatott karvezetést, illetve zeneelméletet. Másrészt muzsikus is volt. Zongorázott, gordonkázott, karnagy volt és sokféle együttest vezetett, a nagyon amatőr együttesektől, nótaköröktől kezdve, a tanárképző főiskola igen magas színvonalú együtteséig.