Hajléktalanoknak gyűjtöttek ruhákat

Rövid hírek | 2017. november 21. 09:42
hajléktalan, ruha, gyűjtés, segítség, önkéntesek, vi2017-11
Kabátokat és más ruhadarabokat gyűjtött hajléktalanoknak két szegedi önkéntes, akik nem tartoznak semmilyen szervezethez, de segíteni akartak a rászorulóknak. Tavaly sikeres volt az akciójuk, ezért most megismételték. A Bertalan Híd lába alatt paprikás krumplit is osztottak szombaton. (videóval)

Tavaly a belvárosban, a színház mellett volt hasonló akció, most a Bertalan Hídnál várták az adakozókat és a rászorulókat. A kabátok mellett más, különféle ruhadarabokat is hoztak az adományozók, több zsáknyi gyűlt össze. 

Az egyik önkéntes, Mandász Kriszta elmondta a Máltai Szeretetszolgálat szólt minden hajléktalannak, hogy hol gyűjtik a ruhát így azok könnyen megtalálták őket. 

A két önkéntes nem tartozik semmilyen hivatalos szervezethez sem. Minden felajánlást örömmel fogadtak, mert úgy látják, sokan vannak olyan emberek, akik rászorulnak az ilyen fajta adományokra.

Nemes Ágnes  kiemelte, bárki, aki úgy érzi, hogy szüksége ván ruhaneműre, az megkeresheti őket és bármit elvihet az összegyűjtött adományokból. Ez egy jó példa arra, hogy az embereken így is lehet segíteni. - tette hozzá. Szerint nem is kell feltétlenül megvárni az ilyen akciókat. Szegeden az Árvízi Emlékmű és a Dóm tér környékén lehet gyakran több hajléktalant látni, őket közvetlenül is meg lehet keresni adományokkal.