Káosz és Rend a Családi Gyerök Körben

Szegedi hírek | 2017. november 14. 16:28
REÖK, Ale Ildikó, múzeumpedagógiai foglalkozás, Gyerök Kör, Káosz és Rend
Felnőttek és gyermekek ezúttal közösen élhetik át az alkotás élményét a 8 év alatt már 23 ezer fiatalt megszólító múzeumpedagógiai projekt speciális napján. Szombaton 14 órától várja a résztvevőket Ale Ildikó a REÖK-ben az ingyenes napra.

Családi múzeumpedagógia programra várja a REÖK a gyermekeket és felnőtteket. November 18-án, szombaton délután közösen elmélkedhetnek és alkothatnak az aktuális kiállítás, a Káosz és Rend termeiben. Ale Ildikó, festőművész, múzeumpedagógus, a hosszú évek óta sikeres projekt vezetője izgalmas programelemekkel készül az ingyenes napra.

A bevezető előadásban – délután 2 órától – megtudhatjuk, mi a titka ennek a nagyszerű kezdeményezésnek, amin az elmúlt 8 évben már több mint 23 ezer szegedi gyermek- és fiatal látogató – óvodásoktól egyetemistákig – vett részt. A konkrét múzeumpedagógiai munka 15 órától kezdődik, amikor is a résztvevő családok a Káosz és Rend kiállításon, „kaotikus környezetben” tesznek kísérletet arra, hogy közös szempontjaik alapján rendet alkossanak. Vajon hasonló lesz mindegyik látvány? Ez is kiderül a programelem végén.

Délután 4 órakor folytatódik a kiállítótermi munka. A felnőttek és a gyermekek egyéni és csoportos feladatokon keresztül találhatnak rá személyes káosz- és rendfogalmukra. Majd 17 órától alkotó feladat során vethetik papírra aktuális lelkiállapotukat.

Ezen a családi napon tehát a felnőttek, szülők gyermekeikkel élhetik át azt az élményt, amivel már annyi fiatal találkozhatott a REÖK múzeumpedagógiai foglalkozásain: a művekről lehet egyszerre információgazdagon és játékosan, szórakozva gondolkodni. Az alkotás folyamán pedig rájöhetünk, hogy a képzőművészet nem is áll tőlünk annyira messze, mint amennyire gondolnánk.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!