A hétköznapok önzetlen segítőit ünnepelték

Szegedi hírek | 2017. november 13. 16:44
Szociális Munka Napja, Kisszínház, ünnepség, Joób Márton
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
A Szociális Munka Napja alkalmából a szociális területen dolgozókat köszöntötték a Kisszínházban. Az ünnep alkalmából hárman a „Szociális Munkáért” díjban részesültek.

Az ünnepségen Joób Márton, a városi közgyűlés Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottságának elnöke mondott beszédet. Megköszönte mindazoknak az áldozatos munkáját, akik segítsége nélkül az idősek, az elesettek, a rászorulók, de még a fiatalok élete is sokkal nehezebb lenne.

Több mint ezren dolgoznak Szegeden a szociális szférában, ők minden napjukat azzal töltik, hogy másokon segítsenek, amiért köszönet illeti őket. Most egy pillanatra mindenki megáll, hogy a mindennapos rohanás közepette egy kicsit magára is figyeljen – mondta a szociális bizottság elnöke.

Az ünnep alkalmából a „Szociális Munkáért” díjban részesült Mészáros Rozália a Bálint Sándor Szeretetotthon műszakvezető ápolója, Pazdera Zoltánné, a Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézmény tartós bentlakásos egység osztályvezető ápolója, valamint Salemné Pálfi Ildikó, a Bárczi Gusztáv Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény gyógypedagógiai tanára.

Elismerő oklevelet vehetett át Terteliné Albert Erika, a Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézmény tartós bentlakásos egység ápolónője. Az ünnepséget állófogadás zárta.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!